Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις στην Υεμένη


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο Άντεν, στη νότια Υεμένη, ενώ 18 ακόμη τραυματίστηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ της 
αστυνομίας και διαδηλωτών που ζητούν την απόσχιση του νότου, όπως ανακοίνωσαν διαφορετικές πηγές. Σύμφωνα με ακτιβιστές του νότου, η….
αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών στη συνοικία Χορ Μάκσαρ του Άντεν, κυριότερη πόλη της νότιας Υεμένης. 
Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών και κάποιοι από αυτούς που έφεραν όπλα απάντησαν.
Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 15 ακόμη τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρική πηγή. Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας πρόσθεσε επίσης ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ακόμη τρεις τραυματίστηκαν.
Οι διαδηλωτές ζητούν την απόσχιση του νότου, ο οποίος ήταν ανεξάρτητο κράτος μέχρι το 1990, ενώ εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στην πρωτοβουλία των 
χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για την επίλυση της κρίσης στην Υεμένη, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ δέχθηκε να αποχωρήσει από την εξουσία με αντάλλαγμα την παροχή αμνηστίας.
Η διαδήλωση διοργανώθηκε στην επέτειο των αιματηρών συγκρούσεων της 13ης Ιανουαρίου 1986 μεταξύ αντίπαλων φραξιών του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Υεμένης, που ήταν τότε στην εξουσία στην πρώην Νότια Υεμένη.
Εκτός από το Άντεν, σε ολόκληρη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της αμνηστίας που προσφέρθηκε στον Σάλεχ, καλώντας την Υεμένη να ενωθεί υπό το σύνθημα: «Ούτε νότος, ούτε βορράς, η ενότητα είναι στις καρδιές μας».


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa