Η Κομισιόν δεν χρηματοδοτεί τον φράκτη στον Έβρο.


Το υπουργείο προστασίας του πολίτη ανακοίνωσε σήμερα ότι το έργο της κατασκευής φράκτη στον Έβρο θα χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό κράτος, ενώ επισήμανε ότι ο προυπολογισμός έχει ήδη καθοριστεί.

Νωρίτερα η αρμόδια επίτροπος Σ.Μάλστρομ, είχε δηλώσει ότι η Κομισιόν δεν θα χρηματοδοτήσει την προωθούμενη κατασκευή του φράχτη στον Έβρο.
«Στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το προταθέν ετήσιο πρόγραμμα του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, η Επιτροπή ενημέρωσε την Ελλάδα ότι δεν θα υποστήριζε την κατασκευή του φράχτη με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένου ότι, κατά τη γνώμη της, η ενέργεια αυτή δεν συνιστά από μόνη της λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή».
Τέλος η Επίτροπος εκφράζει την ετοιμότητα της ΕΕ να συγχρηματοδοτήσει άλλα αποτελεσματικότερα μέτρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής που οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν να θεσπίσουν με στόχο την εξασφάλιση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνοριακής διαχείρισης στο σύνολο των μήκους 200 χλμ. χερσαίων συνόρων με την Τουρκία.

Πηγή: alterthess
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa