Ινδία: 89 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο


Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο στην Καλκούτα της Ινδίας.

Ινδία: 89 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Οπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους, οι 89 νεκροί είναι στην πλειοψηφία τους ασθενείς και οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν από ασφυξία.
Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειχναν ασθενείς να απομακρύνονται με φορεία και συγγενείς να περιμένουν έξω από το νοσοκομείο, καθώς πυκνός καπνός κύκλωνε το εξαώροφο κτήριο.
Υπουργός του κρατιδίου της δυτικής Βεγγάλης δήλωσε ότι η άδεια του νοσοκομείου ανακλήθηκε. Η ίδια έκανε λόγο για ένα «ασυγχώρητο έγκλημα» και προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι θα τύχουν σκληρής τιμωρίας. Ήδη έχουν συλληφθεί έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου.
Αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς οι διασώστες επιχειρούν να φτάσουν στα ανώτερα επίπεδα του εξαώροφου νοσοκομείου.
Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα στάλθηκαν στην μάχη με τις φλόγες και εκκένωσαν το κτίριο, ωστόσο ο πυκνός καπνός δυσκολεύει την επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Οι Αρχές αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο υπόγειο του κτιρίου, όπου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, όπως μπουκάλες οξυγόνου.
Αντιπρόεδρος του νοσοκομείο ΑΜΡΙ δήλωσε στο Associated Press, ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μέσα στο νοσοκομείο βρίσκονταν 160 ασθενείς.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa