Παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη οι 21 συλληφθέντες από τα επεισόδια της Τρίτης


Αθήνα
Εικόνα από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται εντός της ημέρας οι 21 συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στις πορείες για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες.

Από τους συλληφθέντες οι 13 είναι Έλληνες και οι 8 αλλοδαποί. Οι 10 από αυτούς είναι ανήλικοι (14-17 ετών), οι εννέα είναι ηλικίας από 19 έως 29 ετών και οι υπόλοιποι δύο είναι 31 και 39 ετών.

Οι 11 δήλωσαν ότι είναι μαθητές, οι πέντε φοιτητές, οι τέσσερις άνεργοι και ένας δήλωσε ότι εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

Προσήχθησαν, επίσης 46 άτομα, ηλικίας από 12 έως 45 ετών.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε βιτρίνες δύο καταστημάτων, ενός υποκαταστήματος τράπεζας και πέντε στάσεων λεωφορείων, φθορές σε μάρμαρα προσόψεως καταστημάτων, πεζοδρομίων καθώς και άλλων εγκαταστάσεων και αφαιρέθηκαν είδη ένδυσης από κατάστημα.

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκαν συνολικά 27 αστυνομικοί.
Πηγη in.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa