Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ντέρμπι ...

Λίγες ώρες πριν από την σέντρα στο "Καραϊσκάκη" τα "Πράσινα Νέα" σας βάζουν στο ρυθμό τους μεγάλου παιχνιδιού με όλες τις ειδήσεις που αφορούν το ντέρμπι των αιώνιων.

Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό πάντοτε έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού κάθε αναμέτρηση των δύο αιώνιων σηκώνει στο πόδι όλη την Ελλάδα.
Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα τα "Πράσινα Νέα" σας παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μεγάλο ντέρμπι και όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Το τρέηλερ των "Πράσινων Νέων" για το ντέρμπι

Μαραθώνιος συζήτησης με εσάς
Όπως σας έχουμε υποσχεθεί από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της ιστοσελίδα μας, θα προσπαθούμε να αποκτήσουμε έναν πιο άμεσο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας.
Σε αυτό το πλαίσιο οι συντάκτες των "Πράσινων Νέων": Γιάννης Αβραμίδης, Σάββας Λιβάνιος, Άρης Λαούδης, Μπάμπης Τσιμπίδας και Πέτρος Παπαμακάριος συνομίλησαν μαζί για περίπου οκτώ ώρεςκατά τη διάρκεια της Παρασκευής.
Η προετοιμασία για το ντέρμπι
Η απουσία των διεθνών δεν επέτρεψε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα να δουλέψει με όλους τους παίκτες του για το ντέρμπι. Το ευχάριστο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως ο Καπίνο δεν είχε τελικά κάτι το σοβαρό και δήλωσε παρών για το ματς στο Καραϊσκάκη.
Παράλληλα, ο Λουκάς Βύντρα επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τον δοκιμάζει στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Τελικά όμως, σύμφωνα με τα όσα έδειξε στην προπόνηση της Παρασκευής ο Πορτογάλος τεχνικός, τη θέση στα δεξιά της άμυνας θα πάρει ο Στέργος Μαρίνος.  Ο Σεμπάστιαν Λέτοετοιμάζεται να γλεντήσει και τον Ολυμπιακό μετά το πρόγραμμα αποφόρτισης που ακολούθησε. 
Επιπρόσθετα, στους πράσινους μίλησε και ο Ζεσουάλδο Φερέιραφροντίζοντας να "ντοπάρει" τους παίκτες του ενόψει ντέρμπι.
Θυμηθείτε και τα 11 τέρματα του "Σέμπα" φέτος.

Οι ομιλίες των προέδρων
Όπως γίνεται κάθε φορά πριν από τέτοια παιχνίδια οι πρόεδροι των ομάδων πάνε στις προπονήσεις για να τονώσουν τους παίκτες τους.
Αυτό έκανε και ο Δημήτρης Γόντικας. Ο πρόεδρος του Τριφυλλιούτόνισε πως άπαντες στο σύλλογο πιστεύουν στις δυνατότητες των πράσινων και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπαθούσε να μας πείσειότι πέρσι δεν έγινε τίποτα στο "Καραϊσκάκη" και όλοι κατηγορούν άδικα τον Ολυμπιακό.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Μέσα στην εβδομάδα πολλοί έχουν μιλήσει για το ντέρμπι. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει το δικό του παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, ενώ από την πλευρά του ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπλεξε το εγκώμιο του Πορτογάλου τεχνικούδηλώνοντας πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τυχερό που τον έχει.
Από την πλευρά του ο Γιόσου Σαριέγκι μίλησε για τα όσα έγιναν πέρσι στο ντέρμπι των δύο ομάδων, ενώ είπε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του δεν φοβούνται τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα ο Γέστε επεσήμανε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Τριφύλλι.
Για μία ακόμα φορά ο Σεμπάστιαν Λέτο σε δηλώσεις του τόνισε πως πάνω από όλα είναι η ομάδα, ενώ δεν έκρυψε τη δίψα του για το διπλό στο "Καραϊσκάκη" ακόμα και αν δεν σκοράρει ο ίδιος.
Η άποψη παλαιμάχων και πρώην παικτών
Πέρα από τους πρωταγωνιστές τις τελευταίες ημέρες έχουν μιλήσει πάρα πολύ για τη "μητέρα των μαχών" του ελληνικού αθλητισμού.
Σίγουρα ξεχωρίζει η άποψη του μεγάλου Ζιλμπέρτο Σίλβα πουπροέτρεψε τον Λέτο να σκοράρει στο "Καραϊσκάκη" παίρνοντας ρεβανς για την περσινή ήττα, αλλά και τα όσα έγιναν μετά τη λήξη του ματς.
Για το ντέρμπι μίλησαν και αρκετοί παλαίμαχοι. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έβγαλε τον καπέλο στον Ζεσουάλδο Φερέιρα για την αγωνιστική μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού. Από την άλλη ο Γιώργος Καπουράνης είπε πως η προϊστορία δεν παίζει κανένα ρόλο σε τέτοια ματς, ενώ ο Γιάννης Γκούμας επέστησε την προσοχή στους πράσινους στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι.
Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ, όλες τις δηλώσεις των παλαιμάχων για το ντέρμπι.
Το μήνυμα του Έκι
Ένας φίλος από τα παλιά μίλησε στα "Πράσινα Νέα" για το μεγάλο ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης". Ο λόγος για τον Έκι Γκονζάλες. Ο Αργεντινός μέσος προέτρεψε τους πράσινους να πιάσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού από τον λαιμό για να πάρουν τη νίκη.
"Κάντε με υπερήφανο"
Μέσω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το δικό του μήνυμα στους πράσινους έστειλε και ο Τζιμπρίλ Σισέ.  "Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στα παιδιά μου στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι. Παιδιά, κάντε με περήφανο, σας πιστεύω" ήταν το μήνυμα του Τζιμπρίλαρου.
Τα γκολ του Γάλλου κόντρα στον Ολυμπιακό

Τι λένε οι αριθμοί
Τα "Πράσινα Νέα" έχουν πλέον φτιάξει μια νέα κατηγορία όπου δίνουμε μεγάλη βάση στη γλώσσα των αριθμών.
Σε ότι αφορά τα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έχει θετική παράδοση τον Νοέμβριο είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας. Μέσα από έναδεκάλεπτο βίντεο θυμηθήκαμε και ορισμένες από τις μεγάλες νίκες που έχουν σημειώσει οι πράσινοι στην έδρα του Ολυμπιακού.
Οι μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού εκτός έδρας...
Οι "γαυροφονιάδες"
Όταν αναφερόμαστε σε στατιστικά και αριθμούς δεν θα γινόταν να λείψουν και οι παίκτες που "σκότωσαν" πολλές φορές τον Ολυμπιακό.
Ο πρώτος από αυτούς είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος και τα "Πράσινα Νέα" τον τίμησαν με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τα 7 τέρματα που έχει πετύχει σε βάρος των ερυθρόλευκων.

Ισάριθμα τέρματα έχει πετύχει κόντρα στον Ολυμπιακό και ο Μίμης Δομάζος. Ο "στρατηγός" του Τριφυλλιού μπορεί να ήταν ένας μέσος και να είχε δημιουργικό ρόλο, ωστόσο λάτρευε να πετυχαίνει γκολ εναντίον του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και στο Καραϊσκάκη.

Λίγο πριν τη σέντρα...
Την πίστη του για το διπλό στο "Καραϊσκάκη εξέφρασε μέσα από δηλώσεις του ο Γκέργκελι Ρούντολφ, ενώ την ίδια ώρα Βαζέχα και Βάντσικ τονίζουν πως αν οι πράσινοι θέλουν τη νίκη, θα την πάρουν.
Το δρόμο για επικράτηση στο βραδινό ντέρμπι έδειξαν οι Νέοι του Παναθηναϊκού, αφού με επίδειξη υψηλής τεχνικής επιβλήθηκαν με 2-0 επί του Ολυμπιακού στου Ρέντη. Σκόρερ για τους πράσινους οι Γιαννιτσάνης και Δώνης.
Μιας που αναφερθήκαμε σε νίκες έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι λέει ο άνθρωπος που έχει πανηγυρίσει τις περισσότερες νίκες επί του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Γιάννη Παπαντωνίου που μίλησε για το ντέρμπι των δύο αιώνιων.

prasina nea


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa