Πλήρωσε για μια γνωριμία 3.400 ευρώ!



Απάτη σε βάρος 42χρονου

Στη σύλληψη ενός 27χρονου από τη Νιγηρία προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν μέλος σπείρας που εξαπάτησε 42χρονο Έλληνα.

Ο 42χρονος γνώρισε μέσα από ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τη γυναίκα-μέλος της σπείρας, η οποία εμφανιζόταν ως κάτοικος Λονδίνου. 

Η αλλοδαπή εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στην Ελλάδα ώστε να συναντήσει αυτοπροσώπως τον Έλληνα συνομιλητή της, δήλωσε όμως αδυναμία να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι.

Με το πρόσχημα της αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, η συμμορία, μέσω της παραπάνω γυναίκας, έπεισε τον 42χρονο να στείλει μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το συνολικό ποσό των 3.400 ευρώ.

Για να πείσουν για την αξιοπιστία τους και να μην προκαλέσουν τη δυσπιστία του θύματος, η σπείρα υποσχέθηκαν ότι θα του έστελνε ένα δέμα με πολύτιμους λίθους, το οποίο θα επέστρεφε στη διαδικτυακή του φίλη, όταν αυτή έφτανε στην Ελλάδα.

Για την αποστολή και εκτελωνισμό του δέματος όμως, ζήτησαν το επιπλέον ποσό των 8.500 ευρώ, το οποίο ο 42χρονος θα κατέβαλε σε μέλος της συμμορίας, που θα έφερε δήθεν την ιδιότητα του διπλωμάτη και θα συναντούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο 42χρονος υποψιάστηκε την κομπίνα και πήγε στην αστυνομία όπου οργανώθηκε επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός, που εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού, παριστάνοντας τον διπλωμάτη.

Στην κατοχή του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και «Σύστασης συμμορίας», βρέθηκε πλαστό έγγραφο με ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa