ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ;


Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε με έκπληξη να παραβιάζονται ανοιχτές θύρες της λογικής. Βλέπουμε με ... ιερή έκπληξη την ηγεσία της Αστυνομίας ν' αποκρούει συλλήβδην τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί. Στο πλαίσιο αυτό, είδαμε τη ΓΑΔΑ να δίνει για πρώτη φορά στη "νεωτερίστικη" εκδοχή της.

Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν

εννοούμε κανένα σχήμα αλλά την επικοινωνιακή στρατηγική αυτοοπομόνωσης που επέλεξε η ηγεσία για λόγους κλειστοφοβικής εσωστρέφειας, να περικλείσει σε κέλυφος και ν' αποκλείσει τον Τύπο και συνεπώς την κοινωνία από το αναφαίρετο κι αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα στην ενημέρωση, στην κριτική και στον έλεγχο, δίχως τη λογοκρισία του πηλικίου και προσανατολισμένες κατευθύνσεις.

Και το λέμε αυτό, γιατί πάμπολλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν το bloko.gr ζήτησε ηλικίες και προσέξτε, όχι ονόματα, αλλά επαγγελματικές ή άλλου χαρακτήρα ιδιότητες συλληφθέντων και προσαχθέντων, κάτι όμως που από το τμήμα επιβολής λογοκρισίας της Ασφάλειας και της Κρατικής Ασφάλειας αποκρούστηκε, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα και πως ενέχει ο κίνδυνος της δαιμονοποίησης κι ενοχοποίησης επαγγελματικών κλάδων και συλλόγων!!!! Τέτοια ευαισθησία.
Το ζητούμενο ωστόσο είναι εάν υπάρχουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί και τί επιδιώκουν. ¨εχουμε την αίσθηση ότι δεν υπάρχει αστυνομικός συντάκτης ο οποίος διανύει τον πρώτο μήνα της ... "θητείας" του στο συγκεκριμέναρεπορτάζ, που να μην ξέρει ότι υπάρχουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί. Και δεν μιλάμε για τους Εκαμίτες, ούτε αυτούς της Αντιτρομοκρατικής που δίνουν κινηματογραφικές παραστάσεις όταν κάνουν χολιγουντιανές μεταγωγές υπόπτων.
Αναφερόμαστε στις ομάδες συλλήψεων που συγκροτούνται από την Κρατική Ασφάλεια, προκειμένου όπως το λέει ο τίτλος τους, να πιάνουν όσους είτε οι ίδιοι αντιλαμβάνονται να βιαιοπραγούν, είτε υποδεικνύονται από τα ΜΑΤ ότι πραγματοποιούν έκνομες ενέργειες.
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι εάν υπάρχουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, επειδή η απάντηση είναι αυτονόητα εύκολη. Και βέβαια υπάρχουν, με το βάσιμο αιτιολογικό ότι καλύπτουν τα χαραξτηριστικά τους για να μην στοχοποιούνται κι εντοπίζονται από τους άσπονδους φίλους τους, τους αντιεξουσιαστές.
Το ζήτημα από εκεί και πέρα για τον πολιτικό κόσμο, τη δικαιοσύνη κι εν τέλει για την ίδια την Αστυνομία, είναι εάν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους ταραξίες υπάρχουν και κουκουλοφόροι αστυνομικοί που για λόγους εισοδισμού κι απόσπασης πληροφοριών επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο.
Αν κι εάν το κάνουν, το πράττουν ως κοινοί προβοκάτορες ώστε να εξυπηρετηθεί η ανάγκη της κυβέρνησης ν' αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη ή για να ενοχοποιούνται κόμματα, συλλογικότητες και κινήματα.
Και τρίτο, εάν όπως είπε τώρα η κ. Παπαρήγα, παλιότερα ο κ. Τσίπρας κι όπως υπονόησε τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν ο κ. Παπουτσής με τελευταία την ομιλία του στην ημερίδα της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ για την καταδίκη της Βίας, απ' όπου κι αην προέρχεται, υπάρχουν παρακρατικοί- μη ελεγχόμενοι θύλακες μέσα στην Αστυνομία που βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με την φανατική ακροδεξιά.
Ας αφήσει λοιπόν η ηγεσία τους υποκριτικούς αφορισμούς και τα επιχειρήματα του τύπου, δεν υπάρχουν αστυνομικοί κουκουλοφόροι. Ας βγει ξεκάθαρα και με παρρησία να πεί για πιον ακριβώς λόγο χρησιμοποιούνται.

του Γιώργου Καραϊβάζ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa