Ανακοινώνουν νέο σύστημα Πανελλαδικών



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, για το σύστημα που θα εφαρμοστεί από το 2014. Η βασική καινοτομία είναι ότι πλέον τα ίδια τα πανεπιστήμια θα έχουν λόγο στην επιλογή των φοιτητών ενώ η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, θα αναμορφωθεί και θα έχει κομβικό ρόλο - όχι μόνο στα θέματα.




Το νέο σύστημα εξασφαλίζει τη συμμετοχή των ΑΕΙ και ΤΕΙ στην επιλογή των φοιτητών, ενώ επαναφέρει ρυθμίσεις του νόμου του κ.Ευθυμίου.
Επίσης τα θέματα τόσο στις ενδοσχολικές εξετάσεις όσο και στις πανελλαδικες θα επιλέγονται κεντρικά από την Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργειόυ Παιδείας. Εκείνα των απολυτήριων εξετάσεων θα διορθώνονται στο σχολείο ενώ εκείνα των πανελλαδικών κεντρικά στο υπουργείο.



Τα εξεταζόμενα μαθήματα των ενδοσχολικών εξετάσεων θα είναι από τρία ως πέντε ανά κατεύθυνση, ωστόσο τόσο ο αριθμός όσο και το ποια θα επιλεγούν είναι υπό εξέταση αυτή τη στιγμή.
Ακόμη για την εισαγωγή σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί της Β' και της Γ' Λυκείου όπως γινόταν στο παρελθόν.
Εγκαινιάζεται τέλος ένα γενικό τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων, το οποίο θα δίνουν όλοι ώστε να εκτιμηθεί η εκπαιδευτική δουλειά που έγινε όλη τη χρονιά

πηγή tvxs
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa