Ζύμη για πίτσα...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2/3 της κουπας (τσαγιου) χλιαρο γαλα
  • 30 gr νωπη μαγια
  • 2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1/2 κουταλακι γλυκου αλατι
  • 1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο


Πως το κάνουμε:

  1. Διαλυουμε την μαγια μες το γαλα προσθετοντας τη ζαχαρη και το αλατι.
  2. Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε τη διαλυμενη μαγια και προσθετουμε το αλευρι και μετά το λάδι.
  3. Ζυμωνουμε μεχρις οτου η ζυμη μας να γινει απαλη ελαστικη.
  4. Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 10 λεπτα και μετα την απλωνουμε σε ενα αλευρωμενο ταψακι.
  5. Ψηνουμε για 30-35 λεπτα στους 180 βαθμους σε μεσαιο υψος φουρνου

Λίγα μυστικά ακόμα

"φορτωστε τη" με οτι θελετε (μανιταρια μπεικον χαμ ελιες ντοματες ψιλικομμενες, πιπεριες τυρι τριμμενο)
Στο ψησιμο θελουμε να δουμε τις ακρες του ζυμαριου να σκουραινουν.

Όταν την έφτιαξα σε 28άρι στρογγυλό ταψί, βγήκε κάτι λιγότερο από 1 πόντο σε ύψος. Σε μεγαλύτερο ταψί θα βγει λεπτότερη.




 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa