Ζύμη για πίτσα...
Τι χρειαζόμαστε:
- 2/3 της κουπας (τσαγιου) χλιαρο γαλα
- 30 gr νωπη μαγια
- 2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
- 1/2 κουταλακι γλυκου αλατι
- 1 κουταλακι γλυκου ζαχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Πως το κάνουμε:
- Διαλυουμε την μαγια μες το γαλα προσθετοντας τη ζαχαρη και το αλατι.
- Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε τη διαλυμενη μαγια και προσθετουμε το αλευρι και μετά το λάδι.
- Ζυμωνουμε μεχρις οτου η ζυμη μας να γινει απαλη ελαστικη.
- Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για 10 λεπτα και μετα την απλωνουμε σε ενα αλευρωμενο ταψακι.
- Ψηνουμε για 30-35 λεπτα στους 180 βαθμους σε μεσαιο υψος φουρνου
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο ψησιμο θελουμε να δουμε τις ακρες του ζυμαριου να σκουραινουν.