ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Σε κλοιό διαδηλώσεων και σήμερα το κέντρο της Αθήνας, καθώς μετά την πορεία και συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, τη σκυτάλη πήρε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αντιδρώντας στη ρύθμιση της εργασιακής εφεδρείας και τις περικοπές...
στις απολαβές τους, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Προηγήθηκε η συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενιαίο μισθολόγιο, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και την τετράμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων. Εξαιτίας της κινητοποίησης έκλεισε για αρκετή ώρα η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Μερίδα εργαζομένων έκαναν το πρωί κατάληψη στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γενικό Κρατικό Αθηνών».

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνονταν οι καταλήψεις εργαζομένων σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και δημαρχεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Εργαζόμενοι απέκλεισαν τις εισόδους στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και στο υπουργείο Ανάπτυξης στο κτήριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.

Υπό κατάληψη ήταν και η διεύθυνση συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και η Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Σε κατάληψη των γραφείων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή, προχώρησαν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αλλά και για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Η κινητοποίηση αναμένετο να λήξει στις 2.30 το μεσημέρι.

Κλειστά είναι επίσης σήμερα αρκετά δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας κατάληψης και στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κλειστό παρέμεινε και το νέο δημαρχιακό μέγαρο λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του δήμου.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa