Πράσινο φως για τον πρίγκιπα...


Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μέσω του μέλος της Παναγιώτη Περάκη, έχει τονίσει ότι ο νόμος στην Ελλάδα απαγορεύει την απόκτηση μετοχών μιας ΠΑΕ από επενδυτή που δεν έχει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια.



Ωστόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν βάζει παρόμοια εμπόδια και είναι χαρακτηριστικό πως σε άλλες χώρες της ΕΕ, Άραβες, Ρώσοι και Αμερικάνοι έχουν στην κατοχή τους ποδοσφαιρικές ομάδες.

Τι θα ισχύσει λοιπόν σε περίπτωση που ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ επιχειρήσει να γίνει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού; Ποιος νόμος θα υπερισχύσει;

"Η κοινοτική νομοθεσία υπερισχύει της ελληνικής" ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα σε ερώτηση δημοσιογράφου από τα PrasinaNea.gr

Μια απάντηση που ανοίγει τον δρόμο στον Σουλτάν Αλ Σαούντ ή σε οποιονδήποτε μη Ευρωπαίο επενδυτή να αγοράσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού ακόμα και αν η ΕΕΑ θελήσει να μπλοκάρει την μεταβίβαση των μετοχών, θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσο για το ποια θα είναι η αντίδραση του ανθρώπου που θα δει την "πόρτα" από την ΕΕΑ; Από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέδειξαν δύο δρόμους.

Είτε το αρμόδιο Υπουργείο να εναρμονίσει την ελληνική τοποθεσία με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, είτε ο άμεσα θιγόμενος από τη διαφορά του ισχύοντος καθεστώτος να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου είναι βέβαιη η δικαίωση του.

Η υπόθεση λοιπόν με την πώληση του "τριφυλλιού" παίρνει άλλη τροπή και πλέον αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις των υποψήφιων αγοραστών.

Θυμίζουμε ότι ο Τσάκας έχει προαναγγείλει για αυτό το Σαββατοκύριακο την άφιξη του Πρίγκιπα στην Ελλάδα, ενώ η Arboris Capital είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πλάνο της
.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa