Έμφραγμα στο Καραϊσκάκη

Τους πρώτους του βαθμούς στο Καραϊσκάκη, άφησε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τον ΟΦΗ, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2. Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν προηγήθηκαν με 2-0, αλλά από το 70ʼ και μετά της αναμέτρησης χαλάρωσαν και έτσι ήρθε το τελικό 2-2.

Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά ο ΟΦΗ μετέτρεψε το 2-0 σε 2-2, με τους ερυθρόλευκους να έχουν πάθει… μπλακ άουτ και τον… διακόπτη κατεβασμένο. Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν δύο ολιγωρίες στην άμυνα και δεν κατάφεραν και όταν στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού... ξύπνησαν, ήταν πλέον αργά...

ΟΥΤΕ ΤΗ... ΜΕΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕΟ Ολυμπιακός από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης πίεζε τους παίκτες του ΟΦΗ, με συνέπεια να έχει συνεχώς την μπάλα στα πόδια του και να απειλεί συνέχεια τους Κρητικούς. Βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν εύκολο να φτάσουν στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Κάρολ, αφού όποτε ο Ολυμπιακός ήταν στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι καθόντουσαν όλοι πίσω από την μπάλα, εκτός του Μάντζιου ο οποίος βρισκόταν στο κέντρο του γηπέδου.

Έτσι ο Θρύλος ήταν συνέχεια στην επίθεση και ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να περάσει ούτε τη... σέντρα. Μόνο μία φορά το κατάφερε και αυτό ήταν στο 21ʼ όταν ο Χόρχε Λόπεθ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοστάντσο και ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του παίκτη του ΟΦΗ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΛΥΤΕΡΑΜπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν καλύτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό «μεταφράστηκε» σε γκολ στο ένα και μοναδικό λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Και αυτό όταν ο Φετφατζίδης βγήκε απέναντι στον Κάρολ, σούταρε, με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να διώχνει και στην επαναφορά ο Τζιμπούρ με το κεφάλι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των Κρητικών και να γίνεται το 1-0 για τον Θρύλο.

Στο χρονικό σημείο του αγώνα που μπήκε το γκολ, ο ΟΦΗ φυσικά δεν μπορούσε να αντιδράσει αφού ο έξτρα χρόνος που είχε δοθεί ήταν ένα λεπτό και ο Ολυμπιακός σε αυτό έβαλε το γκολ με το οποίο προηγήθηκε.

ΤΟΝ... ΠΑΤΗΣΕ ΩΣ ΤΟ 70ʼ!Στην επανάληψη ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, έβγαλε τον Αμπντούν και έβαλε τον Ιμπαγάσα. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» με τις πάσες του Αργεντινού μέσου έγιναν ακόμη πιο επιθετικοί και στην κυριολεξία... πάτησαν τον ΟΦΗ. Δεν τον άφησαν να πάρει ανάσα, αφού τον είχαν κλείσει οι «ερυθρόλευκοι» στα καρέ του.

Ο Ολυμπιακός δημιουργούσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, μέχρι που έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος.

Συγκεκριμένα, στο 62ʼ ο Μανιάτης σέντραρε από τα δεξιά, ο Μιραλάς έκανε το πλασέ με τον Κάρολ να διώχνει προσωρινά και στην επαναφορά ξανά ο Μιραλάς με νέο πλασέ να «γράφει» το 2-0!

Αυτά όμως μέχρι το 70ʼ!

«ΕΡΙΞΑΝ» ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ

Μετά από το 2-0 του Ολυμπιακού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά άρχισαν να σκέφτονται την προσεχή αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία για το Champions League που είναι προγραμματισμένη την προσεχή Τρίτη. Οπότε «κατέβασαν» κάπως τον ρυθμό τους και αυτό τους στοίχισε.

Στο 74ʼ ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Κοστάντσο και με το κεφάλι μείωσε σε 2-1. Και σα να μην έφτανε αυτό στο 77ʼ ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των Κοστάντσο και αμυντικών να διώξουν την μπάλα από κόρνερ του Χόρχε Λόπεθ και από κοντά ισοφάρισε σε 2-2.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν για να βάλουν το γκολ της νίκης, μάταια όμως...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (70' Μοντέστο), Μακούν (80' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα).

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπόντορ (76' Ρόβας), Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Γεωργίου, Σίσιτς (67' Καπάνταης), Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ (72' Βερόν).

Τα γκολ: 45' Τζιμπούρ, 62' Μιραλάς – 73' Μάντζιος, 77' Γεωργίου
Διαιτητης: Σελίμος (Λακωνίας)
Κίτρινες: 90+1' Λόπεθ
Κόκκινες: -
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa