Ποια ισοπαλία; Μόνο νίκη!

Η ισοπαλία μας κάνει, αλλά ο Φερνάντο Σάντος ήταν ξεκάθαρος και έδωσε το σύνθημα της νίκης ενόψει του αγώνα της Τρίτης με την Γεωργία στην Τιφλίδα! Ξεκινάει ο Χαριστέας!





Ο ΚΟΡΙΟΣΣχεδόν ποτέ δεν παίρνεις ισοπαλία όταν μιλάς μόνον για αυτήν! Η λογική πρέπει να είναι επιθετική...
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν όλοι οι Έλληνες πανηγύριζαν τον θρίαμβο επί της Κροατίας, φρόντισε να καταστήσει σαφές σε όλους τους παίκτες του πως και το ματς της Γεωργίας είναι... τελικός! Ακόμη κι ο ένας βαθμός είναι πολύτιμος για την εθνική Ελλάδος καθώς δίνει την απευθείας πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012! Όμως ο Σάντος δεν μιλάει για ισοπαλία αλλά για νίκη όπως φάνηκε και στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ενόψει του αγώνα της Τρίτης!
«Δεν παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Παίζουμε για ένα που είναι η πρόκριση. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μας. Δεν πρέπει να πέσουμε σε παγίδα. Αν κατέβουμε για το Χ, θα είναι αλλοίωση της ταυτότητας αυτής της ομάδας» ήταν χαρακτηριστικά το... μήνυμα Σάντος που δεν επιδέχεται παρερμηνειών!
«Θέλαμε από την αρχή να είμαστε παρόντες στο Euro. Αυτός ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη ταυτότητα που θα ακολουθούσαμε από το πρώτο παιχνίδι. Σε όλα τα ματς προσπαθούμε να μπούμε για να κερδίσουμε» τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε πλέκωντας το εγκώμιο των αντιπάλων:
«Θα πρέπει να έχουμε προσοχή στα αμυντικά καθήκοντα και να έχουμε σωστή επιθετική λειτουργία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Το παιχνίδι θα είναι αρκετά δύσκολο. Η Γεωργία είναι καλή ομάδα, δουλεμένη, με έναν καλό προπονητή. Καλά οργανωμένη, προσπαθεί να βγάλει την ταυτότητά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους.
Έχοντας αυτό στο μυαλό και ότι θέλουμε να είμαστε στο Euro, θα μπούμε για να πάρουμε τη νίκη, ξέροντας πως και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Ωστόσο, πρώτος στόχος είναι η νίκη»!
Ο Φερνάντο Σάντος έκανε και ιδιαίτερη μνεία στην δουλειά του συναδέλφου του Τιμούρ Κετσπάγια και ανέφερε:
«Ο Κετσπάγια έχει κάνει καλή δουλειά, η ομάδα συνεχώς βελτιώνεται. Εχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, όπως στο δικό μας παιχνίδι στην Αθήνα, την ισοπαλία 1-1. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό δεν μας φοβίζει. Πρέπει να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση και πάθος για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».
Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής, έχει σήμερα (Δευτέρα)τα γενέθλια του και η λογική ερώτηση ήταν αν περιμένει κάποιο δώρο από τους παίκτες του: «Αυτό που θέλουμε είναι να φτάσουμε στο στόχο που κυνηγάμε εδώ και 1-1,5 χρόνο. Ξέρω ότι θα παλέψουν πολύ οι ποδοσφαιριστές μου. Ξέρω ότι το δώρο δεν θα είναι μόνο δικό μου, αλλά και δικό τους».
Mόνο νίκη ζήτησε ο Σάντος και η Ελλάδα έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Πολύ ελκυστική η απόδοση της νίκης της Εθνικής μας στην bwin!
Βασικός ο Χαριστέας!
Λόγω των πολλών απουσιών η ενδεκάδα της εθνικής ομάδας είναι... μετρημένα κουκιά και έτσι ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να την αποκαλύψει! Αν μη τι άλλο η μίνι έκπληξη αφορά την παρουσία στο βασικό σχήμα του Άγγελου Χαριστέα! Ο φορ του Παναιτωλικού επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στην εθνική και ήρθε η ώρα να ξαναβρεί θέση βασικού!
Συγκεκριμένα οι 11 που θα ξεκινήσουν την μάχη της Τιφλίδας είναι οι: Τζόρβας, Βύντρα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa