Κοτόπουλο μουστάρδας με μέλι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μπουκίτσες
  • 5 - 6 κουτ. σούπας μουστάρδα (οχι πικάντικη κατά προτίμηση)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 ποτηράκι κρασιού βότκα
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
  • 3 - 4 κουτ. σούπας λάδι


Πως το κάνουμε:

  1. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ασπρο χρώμα.
  2. Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε τη βότκα και το αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να βράσει.
  3. Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.
  4. Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κοτόπουλο και λίγο παραπάνω (όχι πολύ).
  5. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το μέλι (και αν έχουμε και τον κύβο) και ανακατεύουμε.
  6. Χαμηλώνουμε το μάτι σε μισή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι φυσικά.
Αν θέλετε πιο έντονη ξινή γεύση αυξήστε το λεμόνι, αν θέλετε λιγότερο γλυκιά γεύση μειώστε το μέλι. Καλή όρεξη!

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa