Τι χρειαζόμαστε:
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μπουκίτσες
- 5 - 6 κουτ. σούπας μουστάρδα (οχι πικάντικη κατά προτίμηση)
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1 ποτηράκι κρασιού βότκα
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
- 3 - 4 κουτ. σούπας λάδι
Πως το κάνουμε:
- Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ασπρο χρώμα.
- Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε τη βότκα και το αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να βράσει.
- Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κοτόπουλο και λίγο παραπάνω (όχι πολύ).
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το μέλι (και αν έχουμε και τον κύβο) και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε το μάτι σε μισή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται τέλεια με ρυζάκι φυσικά.
Αν θέλετε πιο έντονη ξινή γεύση αυξήστε το λεμόνι, αν θέλετε λιγότερο γλυκιά γεύση μειώστε το μέλι. Καλή όρεξη!