Ομόφωνη απόφαση της 68ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Κομοτηνή


Την ίδια στιγμή, με ουσιαστική πολιτική ευθύνη του Υπουργείου, τα Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα προϋπολογισμού, κάλυψης των εκπαιδευτικών, διοικητικών και ερευνητικών λειτουργιών και υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού τους.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών απευθύνεται στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, ζητώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες με σκοπό την αποκατάσταση των όρων ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας των Πανεπιστημίων.



Τέλος, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ορίζει το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2011 ως «Ημέρες του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου» και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στήριξής του.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς με θέμα την κατάργηση του αυτοδιοίκητου και των ακαδημαϊκών ελευθεριών στα Α.Ε.Ι.
Επιπροσθέτως, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων εξουσιοδοτήθηκε να επισκεφτεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκειμένου να συζητηθούν άμεσα ζητήματα βιωσιμότητας των Πανεπιστημίων που αφορούν στους  προϋπολογισμούς τους και τις  δυσλειτουργίες που προκύπτουν από την εφαρμογή του Νόμου λόγω της ύπαρξης νομικών κενών (π.χ. εξελίξεις μελών Δ.Ε.Π.), κλπ.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ
Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού
Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa