Στη λίστα με τις 21 «εξυπνότερες» πόλεις το Ηράκλειο


Μόνο 4 πόλεις από όλη την Ευρώπη διακρίθηκαν!

Στη λίστα με τις 21 «εξυπνότερες» πόλεις το ΗράκλειοΟ οργανισμός Intelligent Communities Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη συμπεριέλαβε μέσα στη λίστα με τις 21 «Πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου» για το 2011 το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ανακοίνωση της φετινής λίστας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το συνιδρυτή του ICF Λουί Ζακαρίλα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας.

Κεντρικό θέμα της φετινής αξιολόγησης ήταν η ύπαρξη αστικού οικοσυστήματος καινοτομίας στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών. 

Η καινοτομία είναι μία από τις πέντε καθοριστικές παραμέτρους που εξετάζει συνολικά το ICF όταν κρίνει τις υποψήφιες κοινότητες απ' όλο τον κόσμο για να απονείμει τα βραβεία του. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η σημασία της καινοτομίας στη φετινή βράβευση, που, βάσει του θέματος-κριτηρίου, συνίστατο στο να κριθεί πώς οι «έξυπνες» κοινότητες δημιουργούν δυναμικά και αναπτυσσόμενα καινοτόμα οικοσυστήματα, στη βάση της τεχνολογίας στην πληροφορική και τις επικοινωνίες.

Συνολικά, οι τιμώμενες κοινότητες του 2012 είναι 21, εκ των οποίων μόνο 4 προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες είναι 10 από τη βόρεια Αμερική, 3 από τη Λατινική Αμερική και 4 από την Ασία. 

Αναλυτικά, η λίστα των «έξυπνων» κοινοτήτων για το 2012 έχει ως εξής: Από τις ΗΠΑ, το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, το Όστιν του Τέξας, η περιοχή Κολούμπους του Οχάιο, η Ντακότα στη Μινεσότα, το Ντάνβιλ της Βιρτζίνια και το Ρίβερσαϊντ στην Καλιφόρνια. Από τον Καναδά προέρχονται τέσσερις κοινότητες, το Σεντ Τζον στο Νιου Μπρούνσβικ, η πόλη του Κεμπέκ, το Γουίνιπεγκ και το Στράντφορντ στο Οντάριο. Στην αμερικανική ήπειρο βρίσκονται και άλλοι τρεις διακριθέντες, το Ντουράνγκο στο Μεξικό, η Κουριτίμπα στη Βραζλιλία και το Τούξτλα Γκουτιέρεζ στο Μεξικό.

Στην Ευρώπη, εκτός από το Ηράκλειο, βρίσκονται επίσης η Φρανκφούρτη στη Γερμανία, η Βαρκελώνη στην Ισπανία και το Ούλου της Φινλανδίας. Τέλος η λίστα κλείνει με δύο κοινότητες της Αυστραλίας (Ίπσουιτς στην Κουίνσλαντ και Πρόσπεκτ στη Νότια Αυστραλία) και δύο στην Ταϊβάν (Ταϊτσούνγκ Σίτι, Νέα Ταϊπέι).
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa