ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέα 24ωρη απεργία


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  συνεδρίασε χθες το απόγευμα και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης σήμερα για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κλιμάκωση του αγώνα με καταλήψεις όλων των Δημοτικών κτιρίων και κυρίως των Δημοτικών γκαράζ όλων των Δήμων της χώρας.
Στόχος της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης είναι η άμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης, αποτροπή κάθε ιδιωτικοποίησης καθώς και των απολύσεων μέσω της εφεδρείας στους Ο.Τ.Α.

"Επισημαίνουμε πως η απεργιακή κινητοποίηση δεν αφορά τους εργαζόμενους που έχουν λάβει «τα φύλλα πορείας» της πολιτικής επιστράτευσης οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να παρουσιαστούν, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία." αναφέρει η Ομοσπονδία.
Ακόμη το επόμενο διάστημα όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία θα προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις όπου θα ληφθούν αποφάσεις που θα εκφράζουν τις διαθέσεις των εργαζομένων για την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων .
Τέλος σύσκεψη  θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00 στην Αθήνα ενώ μετά θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 7.00 το βράδυ προκειμένου να εκτιμήσει τις διαθέσεις του κλάδου και να αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Σκοπός της σύσκεψης των Δ. Σ των Συλλόγων της Περιφέρειας Αττικής είναι η συζήτηση και η ενημέρωση της Ομοσπονδίας για τις προθέσεις των εργαζομένων για την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων. Υποχρεωτικά το κάθε Διοικητικό Συμβούλιο θα μεταφέρει στη σύσκεψη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa