ΟΠΑΠ: ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΕΣΟΔΑ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ''ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ''

Tη στρατηγική για το μέλλον, με φόντο τις συμβάσεις επέκτασης της αποκλειστικής οργάνωσης των παιχνιδιών κατά δέκα χρόνια (2020-2030) και της απόκτησης της άδειας για την εγκατάσταση... και λειτουργία των 35.000 VLTs, παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Γιάννης Σπανουδάκης, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης.


 
Ο κ. Σπανουδάκης χαρακτήρισε και τις δυο συμβάσεις συμφέρουσες για την ΟΠΑΠ Α.Ε. και υπογράμμισε ότι η εταιρεία έχει ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα για το μεγαλύτερο επενδυτικό «άλμα» της ιστορίας της, καθώς διατηρεί για επιπλέον δέκα χρόνια το μονοπώλιο στην οργάνωση των επίγειων τυχερών παιχνιδιών και με την μοναδική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των VLTs που εξασφαλίζει, περνά σε έναν ακόμη χώρο των τυχερών παιχνιδιών, εξαιρετικά διαδεδομένο διεθνώς.
 
Η επιλογή του Ελληνικού Δημοσίου να παραχωρήσει την μια και μοναδική άδεια των VLTs στην ΟΠΑΠ Α.Ε. υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να διασφαλιστεί το «υπεύθυνο παιχνίδι», το οποίο εφαρμόζει στα πενήντα και πλέον χρόνια της λειτουργίας της η εταιρεία σε όλα τα παιχνίδια της.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε.:
· Ο συνολικός τζίρος από τα VLTs σε μερικά χρόνια αναμένεται να ανέλθει σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το τέλος του Ελληνικού Δημοσίου, το ποσοστό των παραχωρησιούχων, καθώς και τα δικαιώματα της ΟΠΑΠ Α.Ε.
 
· Η εγκατάσταση και λειτουργία των 16.500 VLTs θα γίνει εντός δώδεκα μηνών σε συνεργασία με τους πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε αμιγείς χώρους. Και τούτο γιατί αρκετά από τα υπάρχοντα πρακτορεία δεν έχουν την επαρκή επιφάνεια για να φιλοξενήσουν και τα VLTs.
 
· Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα επιτευχθεί από ίδια κεφάλαια, αλλά και από δανεισμό, ο οποίος ήδη έχει διασφαλιστεί από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις.
· Το συνολικό δάνειο το οποίο θα απαιτηθεί αναμένεται να είναι μικρότερο των 600 εκατ. ευρώ και το επιτόκιο του να κυμανθεί περί το 6-7%, + Εuribor για διάρκεια τριών ετών.
 
· Η μερισματική πολιτική θα αναπροσαρμοστεί καθ' όλο το διάστημα της ανάπτυξης της εταιρείας, ωστόσο, θα παραμείνει ελκυστική για τους μετόχους.
 
· Παράλληλα η εταιρεία δρομολογεί την αναβάθμιση των σημερινών παιχνιδιών, ενώ προετοιμάζεται για την εισαγωγή στα πρακτορεία, αλλά και στο διαδίκτυο, νέων παιχνιδιών.
 
Σε ότι αφορά την διασφάλιση της ΟΠΑΠ Α.Ε. σε περίπτωση αλλαγής της νομοθεσίας και της σύμβασης λόγω παρέμβασης οργάνων της Ε.Ε., ο κ. Σπανουδάκης τόνισε ότι υπάρχουν σαφείς ρήτρες που προβλέπουν την επιστροφή των χρημάτων που θα καταβάλλει η εταιρεία για την απόκτηση των αδειών.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa