Προσοχή ιδιωτικά προφίλ του Facebook σε κοινή θέα, παρά τις ρυθμίσεις απορρήτου

Η υπηρεσία Storify είναι ένα δημοφιλές online εργαλείο που μπορεί να συγκεντρώνει φωτογραφίες, ενημερώσεις κατάστασης, βίντεο και πολλά άλλα από διάφορες ιστοσελίδες ούτως ώστε ο χρήστης που το χρησιμοποιεί να μπορεί να τα έχει όλα μαζί σε μια σελίδα.

Ωστόσο, ο Julie Pippert, ιδρυτής της Artful Media Group, ανακάλυψε ένα παραθυράκι στην υπηρεσία που επιτρέπει σε κάποιον να δει ιδιωτικά προφίλ στο Facebook και να αρχίσει να μοιράζεται μέσω αυτού του εργαλείου.

Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να έχει πρόσβαση σε ιδιωτικές ομάδες του Facebook,παρά τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Εμφανίζει το κείμενο που δημοσιεύτηκαν δίπλα σε μια φωτογραφία του χρήστη και θέτει σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής πολλών χρηστών που πιθανότατα σκέφτονται ότι το περιεχόμενό τους είναι απρόσιτο από αδιάκριτα βλέμματα.

Η Storify αποκτά τις ιδιωτικές πληροφορίες μέσω μιας διαδικασίας παρόμοιας του copy – paste. Το Facebook ανακοίνωσε στο Mashable ότι η εφαρμογή δεν παίρνει τα δεδομένα από το Facebook από το API τους.

“Το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει από χρήστες του Storify που χρησιμοποιούν μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που ουσιαστικά αντιγράφει και επικολλά περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στο χρήστη στην ιστοσελίδα του Storify” .

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με το Storify έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τίποτα δεν είναι πραγματικά ιδιωτικό ή ασφαλές στο διαδίκτυο.

Πηγή: iguru.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa