Πίτσα με μοσχαρίσιο κιμά


Πίτσα με μοσχαρίσιο κιμά

Συνταγη για 6-8 ατομα



Από το: xs-recipes.com

Υλικά:
700γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (1 φλιτζάνι)
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (1 φλιτζάνι)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φάκελο ξηρό μίγμα για σάλτσα ζυμαρικών
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
250γρ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Λίγες φέτες πεπερόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρεύουμε το μοσχαρίσιο κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Τον στραγγίζουμε από το λίπος, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, το ξηρό μείγμα για τη σάλτσα ζυμαρικών, και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε, και προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε το μίγμα του κιμά να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, και το λάδι με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρουμε το ζεστό μείγμα του κιμά σε ένα ορθογώνιο ταψί, χωρίς να το λαδώσουμε. Στρώνουμε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι, και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών ομοιόμορφα, και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα. Αν θέλουμε, στολίζουμε την επιφάνεια της πίτσας με λίγες φέτες πεπερόνι.

Ψήνουμε την πίτσα για 25 - 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα, και σερβίρουμε αμέσως. Καλή Όρεξη!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa