Πανηγυρικά αθώοι οι τρεις εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης!

Πανηγυρικά αθώοι κρίθηκαν σήμερα κάτω από έναν "καταιγισμό" χειροκροτημάτων οι τρεις εργαζόμενοι που κατηγορούνταν για παραβίαση εργασιακής ειρήνης με αφορμή τα επεισόδια του περασμένοι Νοεμβρίου, έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για... τις λίστες με τα ονόματα των υπό εφεδρεία εργαζομένων.


Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε η κατηγορία σε βάρος τους ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η εισήγηση του Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης σημείωσε ότι η κατάληψη είχε γίνει από το Εργατικό Κέντρο και ότι εκείνος, και όχι οι εργαζόμενοι, είχε τα κλειδιά του κτηρίου.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοίκησης, κ. Μαρία Αμανάκη σημείωσε ότι στις 27 και 28 Νοεμβρίου, προκηρύχθηκε πανελλαδική απεργία οπότε είχε λήξει η προθεσμία για να σταλούν τα ονόματα των εργαζομένων που πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας και πρόσθεσε ότι οι τρεις δεν ήταν ενεργά μέλη της κατάληψης.

Από την πλευρά τους, οι τρεις κατηγορούμενοι κατέθεσαν ότι πήγαν στο κτήριο στις 7 παρά 20 το πρωί της ημέρας εκείνης για να προετοιμάσουν μία πορεία που θα πραγματοποιούσαν σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ενώ την κατάληψη είχε αναλάβει το ΕΚΗ.

cretalive.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa