ΤΤ: Δεν αποκλείεται έκπληξη με Τραπεζα Αττικής


Το θέμα του προσωπικού - αν θα διατηρηθούν οι 2.900 θέσεις εργασίας ή αν θα γίνουν απολύσεις και πόσες - φαίνεται ότι είναι το μεγαλύτερο "αγκάθι" στη διαδικασία πώλησης του ΤΤ.



Η Alpha Bank που εμφανιζόταν μέχρι τώρα ως φαβορί για την απόκτηση της τράπεζας, δεν αναλαμβάνει δεσμευση ότι θα τις διατηρήσει. Αντίθετα, η Τρ. Αττικής  που ήταν το αουτσάιντερ  με πολύ μικρές πιθανότητες, σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει σχέδιο διατήρησης του προσωπικού, με εσωτερικές αναδιαρθρώσεις.

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει επισήμως ρόλο στη διαδικασία, το ΤΧΣ και η ΤτΕ δεν μπορούν να καταλήξουν σε τελικές αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση της.

Κερδίζει λοιπόν έδαφος η "υποψηφιότητα" της Τρ. Αττικής, αν και η ΤτΕ εκτιμά ότι η συγχώνευση αυτή θα έχει προβλήματα και δυσλειτουργίες, λόγω της μεγάλης διαφοράς μεγεθών των δύο τραπεζών.

Εντούτοις, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, υπό την πίεση της τρόικας που θέλει να κλείσει γρήγορα το θέμα, εξετάζεται πλεον σοβαρά  το ενδεχόμενο να δοθεί το ΤΤ στην Τρ. Αττικής.

Είναι μια λύση που θα ικανοποιούσε  τους πολιτικούς εταίρους του κ. Σαμαρά στην κυβέρνηση, βελτιώνοντας τις μεταξύ τους σχέσεις σε μια περίοδο εντάσεων και πολιτικής όξυνσης.




Πηγή: sofokleousin.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa