Θέλουν προειδοποιητικές βολές κατά κινεζικών μαχητικών!



Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να εξουσιοδοτήσει την Αεροπορία της χώρας ASDS (Air Self-Defence Force) να ανοίγει προειδοποιητικό πυρ εναντίον κινεζικών αεροσκαφών τα
οποία έχουν αυξήσει την παρουσία τους στην περιοχή των διαφιλονικούμενων νήσων Senkakus. Την πληροφορία ανέφερε η ιαπωνική εφημερίδα  Sankei η οποία επικαλείται πηγές από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει πως το Τόκιο έδωσε εντολή στο υπουργείο Αμύνης της χώρας και την ASDS να εξετάσουν το ενδεχόμενο τα ιαπωνικά μαχητικά να ανοίγουν εφεξής πυρ στα κινεζικά αεροσκάφη όταν αυτά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας πάνω από τα νησιά Senkakus ή και σε άλλες περιοχές.

Από την πλευρά του το Πεκίνο συνεχίζει να θεωρεί τα νησιά ως δική του εθνική επικράτεια: «Τα νησιά Diaoyu και οι περί αυτών νησίδες αποτελούν μέρος της κινεζικής εθνικής επικράτειας. Οι περιπολίες οι οποίες διεξάγονται από κινεζική αεροσκάφη και πλοία στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από τις νήσους αφορούν τυπικές διοικητικές δραστηριότητες με σκοπό την άσκηση κυριαρχίας», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Hong Lei.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa