Σοκάρει ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Αλβανία!

Σοκάρουν τα στοιχεί αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους κατά την διάρκεια του 2012 στην Αλβανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα επιβεβαιωμένα περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας στην Αλβανία ανέρχονται σε...

3000 για το 2012.

"Από τον Μάρτιο του 2012 το τμήμα Τοξικολογίας έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν καταγραφεί περίπου 6500 - 7000 περιπτώσεις δηλητηρίασης η υπερδοσολογίας φαρμάκων.

 Οι σοβαρότερες περιπτώσεις συνδέονται με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, και το ποσοστό τους ανέρχεται σε πάνω από το 60% του συνολικού αριθμού. Στη συνέχεια, ακολουθεί η υπερδοσολογία φαρμάκων, είχαμε περίπου 1500 τέτοιες περιπτώσεις. Στην τρίτη θέσει κατατάσσονται τα περιστατικά δηλητηρίασης με αγροτοχημικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αγροτικές καλλιέργειες, οι περιπτώσεις αυτές  κυμαίνονται από 1.000 έως 1.500 σε αριθμό. Είναι ένα σημαντικό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο τείνει να αυξηθεί", τονίζει ο επικεφαλής του Κέντρου Τοξικολογίας, Zihni Sulaj.

Ο Sulaj τόνισε επίσης πως τα στοιχεία αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς πολλοί άνθρωποι σε αυτές τις περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με δημοφιλείς λαϊκές τεχνικές, ενώ υπογράμμισε πως κάθε χρόνο τουλάχιστον 400 άτομα αυτοκτονούν λαμβάνοντας χημικές ουσίες όπως η φωτοξίνη.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των αυτοκτονιών, ο επικεφαλής του Κέντρου Τοξικολογίας δηλώνει πως περίπου το 85% των περιπτώσεων αυτοκτονίας είναι γυναίκες, ενώ όσον αφορά την ηλικία των αυτοχείρων υποστηρίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στις ηλικίες κάτω από 18 ετών σε ποσοστό που αγγίζει το 80% των περιπτώσεων.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa