Αρχίζει το ματς…



Όσο… κάθισαν, κάθισαν. Ό,τι ετοίμασαν, ετοίμασαν. Ήρθε η ώρα για επιστροφή στη… σέντρα για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας με την έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.
Τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, καθώς το πρωτάθλημα βρίσκεται και πάλι στη σέντρα.
Η πρώτη αγωνιστική του 2013 και του δεύτερου γύρου περιλαμβάνει παιχνίδια για όλα τα… γούστα και ευκαιρίες για τις ομάδες να δείξουν αν άλλαξε κάτι μέσα στις διακοπές των γιορτών.

Σάββατο (5/1)
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (17:15 Novasports 3)
Στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα δοκιμάζεται η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Η «Ένωση» ξεκινάει τις υποχρεώσεις στον δεύτερο γύρο από την τελευταία θέση και θέλει στο πρώτο της παιχνίδι για το 2013 να δείξει ότι αυτή τη χρονιά μπορεί κάτι να αλλάξει, με την παρουσία των νέων της αποκτημάτων, των Πετρόπουλο και Μητρόπουλο. Στον αντίποδα ο Αστέρας θέλει και το νέο έτος να αποδείξει ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά και να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του.
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15 Novasports 2)
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Πλατανιάς πήρε τον πρώτο βαθμό στην ιστορία του στην Σούπερ Λίγκα. Από εκείνη τη μέρα κύλησε πολύ… νερό στο αυλάκι και η πορεία των δύο ομάδων διαφοροποιήθηκε αρκετά. Ο ΠΑΣ είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες ομάδες τους πρωταθλήματος και θέλει να το δείξει αυτό και το 2013. Οι Χανιώτες από την άλλη προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους και επιθυμούν να πάρουν τους βαθμούς που πρέπει για να παραμείνουν στην κατηγορία, αρχής γενομένης της αναμέτρησης με τους Γιαννιώτες.
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (19:30 Novasports 2)
Οι πρίγκιπες του… τελείωσαν. Τα προβλήματα παραμένουν. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός σε όποια κατάσταση κι αν είναι, είναι πάντα μία πολύ μεγάλη ομάδα και αυτό είναι κάτι που θέλει να το αποδείξει και απέναντι στον φιλόδοξο Λεβαδειακό, που θέλει να του… κλέψει βαθμούς μέσα στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου παίζει καλό ποδόσφαιρο και ευχή όλων στον σύλλογο είναι να συνεχίσει έτσι και το 2013. Απέναντί του, όμως, είναι οι «πράσινοι» που χωρίς τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που αποτελεί ξένο σώμα θέλουν να μπει η χρονιά με επιτυχίες. Μένει μόνο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα να συνεχίσει να δείχνει σημάδια της δουλειάς που κάνει στις προπονήσεις και να παραμείνει ανεπηρέαστος από τα προβλήματα και τα καλύτερα μπορούν να έρθουν.

Κυριακή (6/1)
Άρης-Πανιώνιος (15:00 Novasports 1)
Από τη μία ο Πανιώνιος είναι ψηλά στην βαθμολογία και δείχνει ότι πρέπει να… αυτοκτονήσει για να χάσει την κατηγορία. Από την άλλη ο Άρης θέλει στο δεύτερο γύρο να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να μην μπλέξει στο τέλος σε… περιπέτειες, που μπορεί να τον φέρουν στον υποβιβασμό. Οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται επειγόντως βαθμούς, ωστόσο, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν απέναντι στους «κυανέρυθρους» που αναμφίβολα είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.
Ατρόμητος-Κέρκυρα (17:15 Novasports 1)
Ο… πρίγκιπας αποτελεί παρελθόν από το Περιστέρι, παρά το γεγονός ότι ο Ατρόμητος φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον τις τύχες της ομάδας αναλαμβάνει ο… μουστάκιας και το 2013 ξεκινάει με αισιοδοξία. Μένει να αποδειχτεί αν ο Αναστόπουλος είναι αυτός που μπορεί να διατηρήσει τον Ατρόμητο ψηλά, με αφετηρία την αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Στον αντίποδα οι νησιώτες, παρά το καλό διάστημα που είχαν στον πρώτο γύρο παραμένουν στην τελευταία θέση του πίνακα. Ο Άκης Μάντζιος «κοιτάει» κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με την αποστολή του στο Περιστέρι μόνο εύκολη να μην θεωρείται.
Πανθρακικός-ΠΑΟΚ (17:15 Novasports 2)
Στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν μία ομάδα που δύσκολα θα έμενε στην κατηγορία. Από την ώρα που τις τύχες του ανέλαβε ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο Πανθρακικός πηγαίνει εξαιρετικά και έχει γίνει μία από τις πιο ελκυστικές ομάδες του πρωταθλήματος. έτσι θέλουν να συνεχίσουν και στον δεύτερο γύρο οι Θρακιώτες, που όμως, υποδέχονται τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» με την προσθήκη του Κώστα Κατσουράνη, αλλά και την… υπόσχεση και για άλλες προσθήκες, θέλει το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να κυλήσει ακόμα καλύτερα. Ωστόσο, η πρεμιέρα του το 2013 στην Θράκη είναι ένα δυνατό τεστ χαρακτήρα.
Ολυμπιακός-Βέροια (19:30 Novasports 1)
Όπως τον άφησε το 2012 στο πρωτάθλημα, έτσι θέλει να τον βρει και το 2013 τον Ολυμπιακό. Νίκες και μόνο νίκες το σύνθημα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θέλουν να δείξουν ακόμα καλύτερο και πιο ελκυστικό πρόσωπο και στον δεύτερο γύρο, με στόχο την διατήρηση των κεκτημένων και τον 40ο τίτλο της ιστορίας του. Οι οπαδοί των πρωταθλητών δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον νεοαποκτηθέντα Πίνο απέναντι στη Βέροια, ωστόσο, στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα μπορέσουν να διαπιστώσουν αν θα υπάρξει εφαρμογή της υπόσχεσης του Λεονάρντο Ζαρντίμ για ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Η Βέροια, μπορεί να μην υπολογίζει σε βαθμολογική συγκομιδή σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο, δίχως να έχει να χάσει τίποτα, έχει την ικανότητα να προξενήσει πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Δευτέρα (7/1)
Ξάνθη-ΟΦΗ (19:30 Novasports 1)
Η επαναφορά του Μαρίνου Ουζουνίδη, λίγο πριν τελειώσει το 2012, έφερε ισορροπία και καλύτερα αποτελέσματα στο φινάλε του πρώτου γύρου. Το 2013 και το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, είναι μία άλλη υπόθεση. Οι Ακρίτες αν θέλουν να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα, θα πρέπει να κρατήσουν τα καλά στοιχεία και να αφήσουν τα κακά των προηγούμενων αγωνιστικών. Ξεκίνημα με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια, που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Οι Κρητικοί στην μετά Αναστόπουλου εποχή είναι μία ομάδα που έχει κρατήσει μεν τα καλά στοιχεία του προηγούμενου προπονητή, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τι θα έχει προσθέσει ο νέος τεχνικός Γιάννης Πετράκης. Απαντήσεις από την πρώτη κιόλας… μέρα του δεύτερου γύρου
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa