Νύχτα γάμου [Ολόκληρη Ταινία]

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Δύο ζευγάρια, η Πέπη και ο Ιάκωβος, η Τζένη και ο Θάνος καταφτάνουν σ' ένα ξενοδοχείο στο Καβούρι για να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Μα έλα που η Πέπη είχε κάποτε αισθηματικό σύνδεσμο με το Θάνο και όταν συναντιούνται τυχαία στο πάρκο του ξενοδοχείου αρχίζουν ένα μικρό καβγαδάκι.
Τον καβγά αντιλαμβάνεται η Τζένη και αναγνωρίζει την Πέπη από κάποια φωτογραφία που είχε δει προ καιρού στο Θάνο όταν τον πρωτογνώρισε. Ελεύθερη διασκευή μιας θεατρικής κωμωδίας του Φεϊντό.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Κώστας Βουτσάς
Μάρθα Καραγιάννη
Φαίδων Γεωργίτσης
Μπέτυ Αρβανίτη
Μαίρη Λαλοπούλου
Γιάννης Βογιατζής
Γιώργος Τσιτσόπουλος
Μαίρη Μεταξά
Μαίρη Χαλκιά
Χρήστος Ζορμπάς
Νίκη Κρεούζη
Γαλήνη Κάσσου
Ράνια Μαμάη
Έλλη Λοΐζου

ΣΕΝΑΡΙΟ:
Βασίλης Σπυρόπουλος, Πάνος Παπαδούκας

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Γιάννης Δαλιανίδης

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Δύο ζευγάρια, η Πέπη και ο Ιάκωβος, η Τζένη και ο Θάνος καταφτάνουν σ' ένα ξενοδοχείο στο Καβούρι για να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Μα έλα που η Πέπη είχε κάποτε αισθηματικό σύνδεσμο με το Θάνο και όταν συναντιούνται τυχαία στο πάρκο του ξενοδοχείου αρχίζουν ένα μικρό καβγαδάκι. Τον καβγά αντιλαμβάνεται η Τζένη και αναγνωρίζει την Πέπη από κάποια φωτογραφία που είχε δει προ καιρού στο Θάνο όταν τον πρωτογνώρισε. Ελεύθερη διασκευή μιας θεατρικής κωμωδίας του Φεϊντό.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ:
Η ταινία Νύχτα Γάμου προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1967 και έκοψε 525.647 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 99 ταινίες. Έγχρωμη, πλούσια παραγωγή όχι σε σενάριο του Δαλιανίδη, αλλά βασισμένο σε ένα παλαιότερο θεατρικό όπου ο Κώστας Βουτσάς για πρώτη φορά παίζει το ρόλο ως αγαθός Θεσσαλονικιός με καταγωγή απ' την Πόλη, με την χαρακτηριστική προφορά και τη λατρεία για τους κεφτέδες και η Μαίρη Μεταξά για πρώτη φορά κάνει τη μητέρα του - κάτι που θα επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια και στο σινεμά και στην τηλεόραση. Επίσης εδραιώνεται το ντουέτο Βουτσάς - Καραγιάννη, ενώ το άλλο ντουέτο Γεωργίτσης - Αρβανίτη ήταν τότε παντρεμένοι και στην ζωή. Η ταινία είχε τεράστια επιτυχία στην εποχή της και αργότερα το ίδιο θεατρικό το ανέβασε ο Γιάννης Δαλιανίδης και στο θέατρο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΑΤΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΤΖΑΚ: Και με το ‘λεγε η καημένη η μαμά μου. Πρόσεξε, τζιέρι μου, ποια θα παντρευτείς και θα δώσεις το όνομά μας. Γιατί έτσι κι ο θείος Νικόλας παντρεύτηκε τη θεία Ελένη και μετά τράβαγε τα μαλλιά του. Που λέει ο λόγος, δηλαδή, γιατί ο θείος Νικόλας φαλακρός ήτανε, δεν είχε μαλλιά, αλλά τα τραβούσε!
H TAINIA:
Νύχτα Γάμου (Η Ταινία Προσφέρεται Από Υπηρεσίες Τρίτων)
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa