«Δραπέτευσαν» χιλιάδες κροκόδειλοι


Στους 15.000 φτάνει ο αριθμός των κροκοδείλων οι οποίοι «δραπέτευσαν» από ένα αγρόκτημα που βρίσκεται στα βόρεια της Νότιας Αφρικής, κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή. Ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να ανοίξει τις πύλες της φάρμας την Κυριακή, στην προσπάθειά του να αποτρέψει να πλημμυρίσει το σημείο, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Πολλοί από τους κροκόδειλους έχουν ήδη βρεθεί και πιαστεί, ωστόσο είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Οι πλημμύρες ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων. Οι κροκόδειλοι ξέφυγαν από την φάρμα, η οποία βρίσκεται σε τουριστική περιοχή περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την μικρή πόλη Πόντντριφ, στα σύνορα με τη Μποτσουάνα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, ο γιος του ιδιοκτήτη της φάρμας ανέφερε σε δημοσιογράφους πως πολλοί από τους κροκόδειλους αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα πυκνό δάσος που βρίσκεται κοντά και στον ποταμό Λίμποπο, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Νότια Αφρική. «Κάποτε βρίσκονταν στο ποτάμι λίγοι κροκόδειλοι. Πλέον είναι περισσότεροι και πρέπει να τους πιάσουμε», τόνισε. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν πως υπάρχουν κροκόδειλοι σε γήπεδο ράγκμπι, εντός σχολείου. 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa