Πού στρέφονται οι αστυνομικές έρευνες για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, oι δράστες είχαν καλυμμένα πρόσωπα και δεν ήταν εμφανή τα χαρακτηριστικά τους.


Οι κάλυκες που βρέθηκαν εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν τα όπλα παραπέμπουν σε κάποιο άλλο τρομοκρατικό χτύπημα ή σε άλλου είδους εγκληματική ενέργεια.


Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema,gr, η βαλλιστική έρευνα δείχνει ότι στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν σφαίρες από magnum 38 special.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε στη Βουλή οι δράστες πυροβόλησαν με δύο καλάσνικοφ.

Ωστόσο, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εξετάζει μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ένας από τους δράστες κρατούσε εκτοξευτήρα ρουκετών τον οποίο φαίνεται, για άγνωστο λόγο, να μην χρησιμοποίησε.

Εκτός από τους κάλυκες οι άντρες του εγκληματολογικού «χτενίζουν» τη γύρω περιοχή και για γενετικό υλικό που πιθανότατα να έχουν αφήσει οιδράστες πίσω τους. Επίσης εξετάζεται το οπτικό υλικό, καθώς οι κάμερες στην περιοχή ήταν πολλές και από εκεί οι ειδικοί της αστυνομίας θα μελετήσουν τον σωματότυπο ή κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δραστών.

Η χρονική διαφορά από τη στιγμή που έγινε η επίθεση μέχρι τη στιγμή που πήρε φωτιά το αυτοκίνητο που βρέθηκε στο Π. Φάληρο είναι δέκα λεπτά. Από εκει οι αστυνομικοί συμπέραναν από τη αρχή ότι αυτό ήταν το όχημα των δραστών, το οποίο επίσης θα εξεταστεί εξονυχιστικά μήπως βρεθεί γενετικό υλικό ή κάποιο άλλο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στους δράστες.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κλαπεί δύο ημέρες νωρίτερα από την περιοχή της Μεταμόρφωσης και για αυτό εκτιμάται πως η επίθεση σχεδιάστηκε το τελευταίο διάστημα κατά την έξαρση των εμπρηστικών επιθέσεων σε γραφεία κομμάτων, σπίτια δημοσιογράφων, τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς.

Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ για πληροφορίες

Η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει στοιχεία κάνει έκκληση σε όσους πολίτες είδαν ή άκουσαν το παραμικρό να καλέσουν στο τριψήφιο και τα δύο τετραψήφια νούμερα και να δώσουν πληροφορίες.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:«Σχετικά με τους πυροβολισμούς κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π) καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς : 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.  Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό των πυροβολισμών έγινε στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η φωτιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε λίγο αργότερα, στις 03.10 ώρα περίπου».





Πηγή: Newpost.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa