Ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών - Εικόνες



Επι ποδός πολέμου βρίσκεται η αστυνομική δύναμη του Ηρακλείου με αφορμή την παγκρήτια πορεία που διοργανώνουν αντιεξουσιαστές στο κέντρο της πόλης ενάντια στην καταστολή στην σκιά της μοιραίας καταδίωξης που έστειλε δυο εφήβους την εντατικη. 

Η πορεία διοργανώνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις ανα την Ελλάδα που ξεκίνησαν μετά την εκκένωση της Βίλλας Αμαλία πριν απο μερικές εβδομάδες στην Αθήνα. 

Οι αντιεξουσιαστές πριν λίγο πέταξαν μπουκάλια και κροτίδες στους αστυνομικούς ενώ τώρα φαίνεται να έχει επανέλθει η ηρεμία καθώς οι διαδηλωτές βρίσκονται στη πλατεία ελευθερίας και η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο γίνεται κανονικά.
Η παγκρήτια πορεί ξεκίνησε από τα Λιοντάρια όπου απο νωρίς είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται άτομα απο τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Την ίδια στιγμή ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης περιφρουρώντας την κινητοποίηση.  Στην σχετική ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών αναφέρεται: 
Untitled0101010101

Untitled12121

Untitled111111111111111

Untitled0909090909

Untitled333333

Untitled121212121

Untitledporeia1
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ!
Να είμαστε απροσάρμοστοι: Να η μεγάλη αρετή μας. να μη βολεύομαστε, να΄μαστε ανυπόμονοι, σκληροί, γιομάτοι ανησυχία και πίστη, να θέμε το αδύνατο-σαν τους ερωτευμένους. Να ξέρουμε πως ότι λένε σήμερα δικαιοσύνη είναι οργανωμένη αδικία κι ότι λένε ηθική είναι η βολική ταπεινή συνεννόηση των άναντρων (Ν. Καζαντζάκης)
Οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, το αναρχικό κίνημα είναι κομμάτια των κοινωνικών αγώνων.

Η επίθεση εναντίον τους είναι μέρος τόσο της κρατικής καταστολής απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, όσο και της οικονομικής επίθεσης στους μισθούς, τις συντάξεις και τη γενικότερη λεηλασία της κοινωνικής ζωής. Καλούμε όλες και όλους, όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στους γδάρτες της ζωής μας να κατέβουν στο δρόμο δίπλα μας.
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 6:00 Μ.Μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
παγκρήτια συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστών

prismanews.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa