ΨΩΡΑ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΧΟΛΕΡΑ

Ψώρα και φυματίωση έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο μεταναστών Ξάνθης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ξάνθης στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο.

Σ' αυτό καταγράφουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μετά και τη δημιουργία του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής και ιδιαίτερα το θέμα της φύλαξης, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών είναι μειωμένος κατά 80 άτομα.

Αναλυτικά στο υπόμνημα αναφέρει τα παρακάτω: «Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης από τις αρχές Αυγούστου, όταν ξεκίνησε η μεταφορά παράνομων μεταναστών στο Τ.Δ.Α Ξάνθης, ήταν αντίθετη στην μετατροπή του εκπαιδευτικού μας ιδρύματος σε κέντρο φιλοξενίας (φυλακές) λαθρομεταναστών.
Δυστυχώς όμως όπως τελικά φαίνεται, παρ' όλες τις κατά τη γνώμη μας εμπεριστατωμένες αναφορές μας για την ακαταλληλότητα του χώρου αλλά και των κινδύνων που παραμονεύουν για τους παράνομους μετανάστες και τους συναδέλφους μας, η απόφασή σας ήταν η οριστική μετατροπή της σχολής σε κέντρα κράτησης!

Τέσσερις μήνες μετά, η δύναμη που είχατε διαθέσει έχει μειωθεί κατά 80 άτομα με αποτέλεσμα εκτός από αδύνατη να είναι και επικίνδυνη.

Αρρώστιες που είχαν ξεχαστεί εδώ και χρόνια από τη τοπική μας κοινωνία σήμερα κάνουν την εμφάνισή τους στους χώρους φιλοξενίας (ψώρα, φυματίωση κ.ά.). Δύναμη που κανονικά θα έπρεπε να αστυνομεύει την Περιφέρεια Ξάνθης είναι αναγκασμένη να φυλάει στην πρώην πλέον Σχολή Αστυνομίας.

www.xronos.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa