Η κρίση μολύνει το περιβάλλον στην Ελλάδα

Στη μόλυνση του περιβάλλοντος και την παράνομη υλοτομία αναφέρεται το Γαλλικό περιβαλλοντικό μέσο QuelleEnergie.fr σε ρεπορτάζ του για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Παράλληλα με τις αυξήσεις στην ενέργεια στη Γαλλία, οι τιμές στα καύσιμα έχουν αυξηθεί επίσης στην Ελλάδα.


Ένας νέος φόρος στην κατανάλωση που επιβλήθηκε στην Ελλάδα εκτόξευσε την τιμή του πετρελαίου από τα 0.8 ευρώ το λίτρο στο 1.4 ευρώ το λίτρο τη στιγμή που στη Γαλλία είναι περίπου 0.95 ευρώ το λίτρο.

Για να αντιμετωπίσουν τις διαδοχικές αυξήσεις του καυσίμου, οι Έλληνες δεν ξέρουν πλέον πως να ζεσταθούν την ίδια στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις τους έχουν υποστεί βαριές μειώσεις.

Κάποιοι έχουν ήδη κόψει τη θέρμανση για να μπορέσουν να πληρώσουν άλλους λογαριασμούς, άλλοι σπεύδουν σε άλλες πηγές θερμότητας όπως η καύση του ξύλου.

Η ζήτηση για τα ξύλα για το τζάκι έχει αυξηθεί κατά 30%. Την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι τιμές του ξύλου.

Τη στιγμή που παλαιότερα ο τόνος κόστιζε 65 ευρώ, σήμερα έχει φτάσει τα 200 ευρώ στην Αθήνα και τα 150 ευρώ στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο προβλήματα που προκύπτουν είναι η παράνομη υλοτομία καθώς και η μόλυνση του περιβάλλοντος καθώς οι Έλληνες καίνε ότι βρουν μπροστά τους χωρίς να υπολογίζουν τους αυξημένους κινδύνους.

e-go.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa