Σκηρές δηλώσεις Χατζηδάκη για την απεργία στο μετρό.

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Μεταφορών προκάλεσε η συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων του μετρό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δεν σέβονται το νόμο και πως κάποιοι απεργούν «θεωρητικά» καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της ΣΤΑΣΥ, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων πληρώνονται κανονικά.

Ο υπουργός έκανε γνωστό πως έχει δώσει εντολή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να δει ποιες μεθόδους μετέρχονται όλοι αυτοί που πληρώνονται ενώ θεωρητικώς απεργούν» και πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική αναφορά στη δικαιοσύνη και πως αν χρειαστεί θα υπάρξει και τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης πως «η απεργία είναι δικαίωμα προστατευμένο από το Σύνταγμα, αλλά ασκείται με συγκεκριμένους όρους που ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους». «Υπάρχουν λοιπόν όροι και όρια στην απεργία» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς εμφανίζονται ανυποχώρητοι, καταγγέλλοντας πλέον και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Προειδοποιούν, μάλιστα, την κυβέρνηση πως «εάν συνεχίσει με τη νοοτροπία της αδιαφορίας [...] είναι βέβαιο ότι ο ασκός του Αιόλου δε θα κλείσει».

Στο χωρό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλει. Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη από τις 11.00 μέχρι τις 17.00

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa