Τσίπρας: Αισθάνομαι κι εγώ τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM ότι υπάρχει στασιμότητα στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και την  τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue, συνδέοντας το γεγονός στην έλλειψη των δυναμικών κινητοποιήσεων.



«Δεν αρνούμαι ότι έχει καταγραφεί μια τάση στασιμότητας για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνομαι και εγώ. Δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι αυτονόητο να υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα γκαζάκια στα σπίτια δημοσιογράφων, αλλά και τις καταλήψεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ αναφέρθηκε και στην ανεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε λίγο καιρό πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία, ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και Μνημόνιο είναι λέξεις ασύμβατες», ενώ υπογράμμισε ότι «μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση».

Εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι η κυβέρνηση «καλλιεργεί ελπίδες που σύντομα θα διαψευσθούν και τότε θα ανατραπεί η εικόνα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στο ραντεβού του με τον Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας αστεία τα όσα γράφονται ότι δηλαδή ζητάει άδεια ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας από τον Σαμαρά για να κάνει μια συνάντηση.

Επίσης ανέφερε ότι ο πραγματικός αντίπαλος της Μέρκελ δεν είναι στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά το μεγάλο πρόβλημά της μπορεί να είναι «μια ετέροδοξη κυβέρνηση σε άλλη χώρα, με πιθανότερο αυτό να συμβεί στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις επιθέσεις με γκαζάκια σε δημοσιογράφους και για τις καταλήψεις σε ΜΜΕ τόνισε:

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι’ αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν.

Η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς και της απελευθερωτικής ιδεολογίας που φέρνει μαζί της η αριστερά, που είναι πάνω απ’ όλα ουμανιστική. Είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης και την ανάδειξη ίσως από πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008 και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας. Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις».

Για τη βίλα Αμαλία υπογράμμισε ότι εδώ και δεκαετίες δεν απασχολούσε την ελληνική κοινωνία, ενώ για το αν υπάρχουν κι άλλα μέρη που βρίσκονται υπό κατάληψη ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. Πάντως επισήμανε πως «εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση».

Τέλος για ακόμα μια φορά καταδίκασε την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ από αναρχικούς.






Πηγή: ysterografa.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa