Το «χαρτί» της πόλωσης θα παίξει το ΠΑΣΟΚ


Στο σίριαλ που παίζεται εδώ και λίγες ημέρες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση ΝΔ, αποσκοπεί στο να υπάρξει πόλωση και άρα να δυναμώσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ βάζοντας τα με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με μορφή πολιτικής αντιπαράθεσης όπως αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του στην Κ.Ο είτε με τη μορφή παραπολιτικής όπως αυτό που είπε για το μαχαίρι κατά την κοπή της πίτας.


Ωστόσο όλοι έχουν αντιληφθεί τις κορώνες του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί. Το ΠΑΣΟΚ επιζητά την πόλωση, τη δημιουργία ανάλογου κλίματος μήπως και καταφέρει να γίνει πόλος ανάμεσα στη κυβέρνηση της Ν.Δ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να μπει δηλαδή σφήνα ανάμεσά τους γιατί έτσι πιστεύει ότι αποδίδει η πολιτική του.

Αλήθεια, πιστεύουν όπως λένε οι πληροφορίες ότι ορισμένοι επιτελείς του κ. Βενιζέλου αισθάνονται ικανοποιημένοι απο την τακτική τους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύουν έτσι πως κερδίζουν πόντους, ή το κάνουν γιατί δεν γνωρίζουν που κινείται και τι λέει η κοινωνία.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν, ότι τους αποφέρει πόντους στην κοινωνία η αντιπαράθεση που ξέσπασε και με τη Χρυσή Αυγή και τις πρωτοβουλίες που έλαβε η Ιπποκράτους, ενώ ίδιες πληροφορίες πάλι αναφέρουν, ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι και η διαχείριση στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου βγάζει πάλι το ΠΑΣΟΚ κερδισμένο.

Αυτό μεταφέρουν πληροφορίες που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να αισθάνεται ικανοποιημένο για τις πολιτικές του… ρήξεις. Στο θέατρο υπάρχει η γνωστή θεατρική φάση του Λουίτσι Πιραντέλο: έτσι είναι αν έτσι νομίζεται.

Το θέμα είναι αν απ΄ όλα αυτά αισθάνεται και ικανοποιημένος και ο επίσημος «Ξενοδόχος» γιατί και οι δύο λογαριάζουν χωρίς αυτόν, το Σαμαρά δηλαδή που ενώ λείπει στο εξωτερικό για… δουλειές, βλέπει τους ομηρικούς καυγάδες μεταξύ των δύο κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς και λέει από μέσα του: «Θεέ μου, που έμπλεξα». Απο τη μία υπάρχουν απόλυτα σκοπιμότητες πολιτικές και από την άλλη... το χάος.




Πηγή: Newpost.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa