Οι δραματικές ώρες του Σανθ Χακόμπο

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στην Τούμπα με τον τραυματισμό του Σανθ Χακόμπο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για 3-5 μήνες, είδε το γόνατο και τον τετρακέφαλο του να πρήζονται, την ώρα που παρακολουθούσε τον αγώνα με τον Ατρόμητο από την κερκίδα.



Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης για την αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής, ο Χακόμπο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο. Μετά από συνεννόηση με τους γιατρούς αποφασίστηκε να τον αντικαταστήσει ο Γλύκος. Ο Ισπανός πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια και στη συνέχεια για την κερκίδα, προκειμένου να παρακολουθήσει το ματς της ομάδας του.

Το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ θα εξέταζε τον Χακόμπο τη Δευτέρα, αλλά οι εξελίξεις τους πρόλαβαν. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χακόμπο άρχισε να μην νιώθει τα άκρα του και στη συνέχεια είδε το γόνατο του να πρήζεται. Το ίδιο συνέβη και με τον τετρακέφαλο του Ισπανού τερματοφύλακα, με τους γιατρούς να τον μεταφέρουν άμεσα στα αποδυτήρια για εξετάσεις.



Ανατριχιαστικό θέαμα...

Στην Τούμπα κινητοποιήθηκε όλος ο ιατρικός μηχανισμός, ενώ στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ επικράτησε αναστάτωση και ανησυχία. Οι γιατροί προσπαθούσαν με παρακέντηση να βγάλουν το αίμα που είχε συσσωρευτεί στο πόδι του Χακόμπο, με τους ποδοσφαιριστές του "δικεφάλου" του Βορρά να αντικρίζουν το ανατριχιαστικό θέαμα της μίνι επέμβασης, δίχως αναισθητικό.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών λιποθύμησε και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για να συνέλθει. "Έχω δει τη γυναίκα μου να γεννάει με καισαρική, αλλά τέτοιο θέαμα δεν έχω ξαναδεί", είπε αργότερα.

Μετά την άμεση επέμβαση στην Τούμπα, ο Χακόμπο μεταφέρθηκε στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο όπου διαπιστώθηκε πως η ζημιά στο πόδι θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 3-5 μήνες.





Κρίση πανικού ο Χακόμπο

Οι στιγμές στην Τούμπα ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για όλους όσοι τις έζησαν από κοντά, αλλά κυρίως για τον Ισπανό τερματοφύλακα. Ο Χακόμπο είδε το πόδι του να πρήζεται και πανικοβλήθηκε. Όταν άρχισε να μη νιώθει τα άκρα του πανικοβλήθηκε. Ο Ισπανός έπαθε κρίση πανικού βλέποντας να του συμβαίνουν όλα αυτά χωρίς να ξέρει το γιατί.

Οι γιατροί είχαν πολύ δύσκολο έργο, καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσουν ιατρικά το πρόβλημα αλλά και να διαχειριστούν την κρίση του Χακόμπο, ο οποίος είχε σοκαριστεί από αυτή την τροπή που πήρε ο τραυματισμός του.






Πηγή: contra.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa