Αντώνης Ρουπακιώτης:«Μην δημιουργείται πλάνη....»


Την άποψη ότι η αυστηροποίηση των ποινών δεν αντιμετωπίζει από μόνη της τα προβλήματα υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" o υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

"Μην δημιουργείται πλάνη. Η αυστηροποίηση των ρυθμίσεων και των διατάξεων ακόμα και η κακουργιοποίησή τους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Γιατί ξέρετε καμιά φορά φέρνει και το αντίθετο αποτέλεσμα", υπογράμμισε.

Ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ωστόσο ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και δεν απέκλεισε την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών για μεγάλη φοροδιαφυγή ενώ αποκάλυψε ότι μετετράπη σε κακούργημα η κατοχή βαρέων όπλων όπως τα καλάσνικοφ.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των δικαστών επισήμανε ότι οι περισσότεροι παραμένουν στις έδρες του και ότι κατάλαβαν ότι και αυτοί πρέπει να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση της κρίσης κάνοντας λόγο ωστόσο για μεγάλες περικοπές που υπέστησαν.

Σχετικά με την συμμετοχή του υπουργείου Δικαιοσύνης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εξήγησε ότι τα στοιχεία εστάλησαν από τον Άρειο Πάγο και εν συνεχεία το υπουργείο τα έστειλε στην Βουλή.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa