ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ


​Σε εξέλιξη είναι η  συζήτηση στη Βουλή για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου,  ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόρριψη από τον Γιάννη Στουρνάρα των τροπολογιών που κατέθεσαν.
«Κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο σώζεται από μισθούς και συντάξεις. Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. Δαπάνες» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας για την απόφαση του να απορρίψει τις τροπολογίες των κυβερνητικών εταίρων.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης στην ομιλία του δεσμέυτηκε πως η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν πρόκειται να αφήσουν το φαινόμενο της φοροδιαφυγής να συνεχιστεί.
«Αυτά τα μέτρα, είναι δύσκολα. Θα μας βοηθήσουν, όμως, να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση της προσαρμογής, για να περάσουμε στη φάση της προοπτικής. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο και να σταματήσουμε να φέρνουμε το μήνυμα της κατάθλιψης» τόνισε μεταξύ  άλλων  ο υφυπουργός Οικονομικών.
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής τόνισε αρχικά την εξοντωτική για τον ελληνικό λαό οικονομική πολιτική του μνημονίου. Στην συνέχεια επισήμανε τους 10 διαφορετικούς φόρους για τα ακίνητα, που "τιμωρούν" τους Έλληνες ιδιοκτήτες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης που τελικά μείωσε τα έσοδα του κράτους και πάγωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά. Κλείνοντας, τόνισε πως το ελλαδικό κράτος έχει γίνει αβανταδόρος των λαθρεμπόρων, προβλέποντας πως η είσπραξη των φόρων θα είναι ακόμα μικρότερη, καθώς ο λαός δεν εμπιστεύεται το κράτος. Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα είναι να προχωρήσει άμεσα η κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου. Για όλους τους παραπάνω λόγους η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει το φορομπηχτικό και εξοντωτικό νομοσχέδιο.
Νωρίτερα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη διατύπωσε τις επιφυλάξεις της για το άρθρο 2 που αφορά στην φορολόγηση των καταθέσεων. «Αν δεν υπάρξει μέχρι το τέλος συγκερασμός απόψεων και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων, η ΔΗΜΑΡ θα διαφωνήσει»  είπε χαρακτηριστικά.
Τη δυσφορία του για την απόρριψη από τον υπουργό Οικονομικών των τροπολογιών που είχαν καταθέσει το κόμμα του και η ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε ο Π. Κουκουλόπουλος  από το ΠΑΣΟΚ ενώ αναφερόμενος στην ρύθμιση που αφορά τα άτομα με αναπηρία, ότι υπάρχει θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης και ως εκ τούτου το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa