Πέθανε ο ομογενής καναλάρχης Δημήτρης Καστανάς


Ένας άνθρωπος που με την παρουσία του επί δεκαετίες σφράγισε την ομογένεια της Αμερικής έφυγε από την ζωή. Ο Δημήτρης Καστανάς ιδιοκτήτης μέχρι πρόσφατα του καναλιού N.G.T.V. με έδρα την Αστόρια της Νέας Υόρκης και εκδότης του περιοδικού της ομογένειας ΕΣΕΙΣ πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο της Ν.Υ. σε ηλικία 71 ετών.

Γεννημένος στον Μώλο Φθιώτιδας το 1942, έζησε στην Ελλάδα έως την ηλικία των 25 ετών, που πήρε το δρόμο της ξενιτιάς, έχοντας σπουδάσει νομικά, ενώ εργαζόταν στην Ιονική-Λαϊκή Τράπεζα. Από τότε ζούσε και δραστηριοποιήθηκε στην Αμερική, υπηρετώντας κυρίως τον χώρο της δημοσιογραφίας. Ήταν επί σειρά ετών και πρόεδρος του συλλόγου των ομογενών της Φθιώτιδας «Θερμοπύλες» με έδρα την Νέα Υόρκη. Σήμα κατατεθέν του σταθμού, με πρώτη την εκπομπή "Λες και ήταν χθες", αποτελούσαν οι παραγωγές του κ. Καστανά. Στην εκπομπή του φιλοξένησε εκατοντάδες Έλληνες πολιτικούς, καλλιτέχνες και διανοούμενους που επισκέφθηκαν τα τελευταία 40χρόνια την Αμερική.

Μέσω του συλλόγου διοργάνωσε εκδηλώσεις με βραβεύσεις επιφανών προσωπικοτήτων που κατάγονται από την Φθιώτιδα, όπως των: Β.Κόκκινου τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Γιάννη Γρίβα τέως πρωθυπουργού, Παναγιώτη Φούρλα τέως αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος και πολλών άλλων φιλοξενώντας τους και βραβεύοντάς τους στην Νέα Υόρκη.

Άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα είχε αμέτρητους φίλους σε όλο τον κόσμο. Διατηρούσε στενές σχέσεις με τον κουμπάρο και φίλο του υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρώην βουλευτή και νομάρχη Φθιώτιδας Τριαντάφυλλο Μπέλλο.

Φίλος του Star Κεντρικής Ελλάδας, διατηρούσε επαφές με τον αείμνηστο πρόεδρο Βασίλη Χειμωνίδη, τον διευθυντή του καναλιού Γιώργο Σιμόπουλο ενώ είχε στενές οικογενειακές σχέσεις με την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Λένα Παρασκευά που είχε φιλοξενήσει σε εκδήλωση του συλλόγου στην Αμερική και στο κανάλι του στην Νέα Υόρκη για συνεντεύξεις με ομογενείς

Ο ίδιος έδινε συχνά το παρόν στην γενέτειρά του Φθιώτιδα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και το περασμένο καλοκαίρι αναγκάστηκε να πουλήσει το κανάλι του στην γνωστή Ελληνοαμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια και γυμνάστρια Γιάννα Νταρίλη.

Η είδηση του θανάτου του γέμισε θλίψη τους φίλους και συγγενείς του στην Φθιώτιδα, την Ελλάδα και την Αμερική. Άφησε πίσω του δύο παιδιά την Ματίνα από τον πρώτο του γάμο και τον Γιώργο από τον δεύτερο. Ευτύχησε να δει και ένα εγγόνι από την κόρη του.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για το θάνατο του Δημήτρη Καστανά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών θρηνεί την απώλεια ενός διακεκριμένου μέλους της: του Δημήτρη Καστανά. Ενός Έλληνα που αφιέρωσε τη ζωή του στην ενημέρωση του Απόδημου Ελληνισμού.
Ως ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού και περιοδικών της Ομογένειας, λειτούργησε ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον Ελληνισμό των ΗΠΑ και το Εθνικό Κέντρο.
Ως Έλληνας έδωσε ακούραστες μάχες για τα δίκαια και τα εθνικά μας συμφέροντα. Η προσφορά του είναι τεράστια και η μνήμη του θα είναι αιώνια.

Εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa