ΣΟΚ: «Αγόρασα με 3.000 ευρώ τα φορολογικά στοιχεία πολιτών»


Σε μια ομολογουμένως αποκαλυπτική δήλωση αναφορικά με το εμπόριο δεδομένων για οικονομικές συναλλαγές προέβη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη, η οποία κατείχε παράνομα περισσότερες από 67 εκατομμύρια εγγραφές και καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων πολιτών.
"Πλήρωσα 3000 ευρώ για να αγοράσω από έναν ιδιώτη, όλα τα δεδομένα του συστήματος TAXIS και των διαδικασιών περαίωσης από τους πολίτες! Γνωρίζω ότι άλλες τουλάχιστον οκτώ εταιρείες προχωρούν σε εμπόριο δεδομένων για οικονομικές συναλλαγές, χωρίς να έχουν καμία επίπτωση..." φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το "Βήμα".

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση από την Οικονομική Αστυνομία, ανακαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρία κατείχε παράνομα πλήθος προσωπικών δεδομένων πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) κ.ά.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο 31χρονος πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής.
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περισσότεροι από τους πελάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν εισπρακτικές εταιρείες που αναζητούσαν στοιχεία για δεκάδες χιλιάδες πολίτες ή εταιρείες από τους οποίους υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι βρέθηκαν και πλήρεις εκλογικοί κατάλογοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης, ο οποίος απολογείται την Παρασκευή, θα υποστηρίξει ότι τους καταλόγους αυτούς τους είχε εντοπίσει στο Ίντερνετ.
Ακόμη θα ισχυριστεί ότι είχε αγοράσει τα φορολογικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών "από κάποιον ιδιώτη που του εμφανίστηκε ξαφνικά στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει περισσότερα στοιχεία της ταυτότητας του".

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa