Συγκλονιστικές εικόνες από νοσοκομείο… 27 χρόνια μετά το Τσέρνομπιλ [φωτο]

Είκοσι επτά χρόνια μετά από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα του κόσμου σε σταθμό του Τσέρνομπιλ, μια σύγχρονη μονάδα φροντίδας πολλών δεκαετιών πριν στέκει ανέγγιχτη ακριβώς όπως ήταν...

Η ιστοσελίδα Dailymail παρουσιάζει φωτογραφίες μετά το ατύχημα από το παλιό νοσοκομείο, το οποίο περιέχεικατεστραμμένα έπιπλα, σπασμένα κρεβάτια, στρώματα και πολλά άπλυτα σε διαφορετικά δωμάτια.

Η καταστροφή έγινε γύρω στα μεσάνυχτα της 26 Απριλίου του 1986, όταν οι μηχανικοί στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Τσέρνομπιλ πραγματοποίησαν μια δοκιμή σε ένα αντιδραστήρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δοκιμή να αποτύχει και να γίνει μεγάλη έκρηξη με ένα σύννεφο από ραδιενεργό νέφος να καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι πιο βαριά πληγείσες περιοχές ήταν η Ουκρανία, η Λευκορωσία και η δυτική Ρωσία, στις οποίες δόθηκε άμεσα σήμα να εκκενωθούν.

Η πόλη της Ουκρανίας, Πριπιάτ, που κάποτε φιλοξενούσε 50.000 πολίτες και συμβόλιζε την πρόοδο και την άνθηση σε αρκετούς τομείς της χώρας, είναι πλέον μια πόλη-φάντασμα. Όλα τα κτίρια, σχολεία, αθλητικά κέντρα, καταστήματα, ένα πολιτιστικό κέντρο, και ανάμεσά τους το πιο μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής είναι εγκαταλελειμμένα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, η «ζώνη» αυτή -η οποία απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας- έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα «μοναδικά μέρη στον κόσμο για να επισκεφτείτε». Ήδη το νοσοκομείο αποτελεί δημοφιλές τουριστικό μέρος και το 2009 μόνο προσέλκυσε 7.500 επισκέπτες.

Από αυτό το νοσοκομείο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πρώην μονάδα νοσηλείας. Εκεί υπήρχαν και λειτουργούσαν άψογα τρεις κλινικές, ένα εργαστήριο και δωμάτια με μεγάλη χωρητικότητα, που τώρα πια έχουν αποσαθρωθεί.

Δείτε , λοιπόν, τις εικόνες που τράβηξε ο Ελβετός φωτογράφος Τιμ Σουές από το εγκαταλελειμμένο θεραπευτήριο…









 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa