Ντράγκι: Σταδιακή ανάκαμψη μέσα στο 2013


Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διατήρηση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα, ο Πρόεδρός της, Mario Draghi, παραχώρησε συνέντευξη τύπου προχωρώντας σε εκτιμήσεις για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το υπόλοιπο της χρονιάς.



Ο Ιταλός τραπεζίτης θεωρεί ότι η οικονομία στην Ευρώπη θα παρουσιάσει σταδιακή ανάκαμψη, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του 2013. Σε αυτό αναμένει ότι θα συμβάλει η αύξηση της ζήτησης αλλά και της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε καταναλωτές και επιχειρηματίες. Κι αυτό παρότι παραδέχεται ότι η οικονομική δραστηριότητα θα παραμείνει ασθενής.

Το ίδιο ασθενείς εκτιμά ότι θα παραμείνουν και οι πληθωριστικές πιέσεις, κάτι που αποτελεί άλλωστε και την κύρια αποστολή του Οργανισμού που εκπροσωπεί.

Ως μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ε.Ε. αξιολογεί την μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν αποφασισθεί, αλλά και πιθανές γεωπολιτικές εξελίξεις.

Παρά την σαφή σταθεροποίηση που παρατηρεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις αγορές, ενθαρρύνει με έμφαση τις κυβερνήσεις των κρατών να μην παρεκκλίνουν από την μεταρρυθμιστική πορεία που έχει συμφωνηθεί και να παραμείνουν μέσα στα πλαίσια του Συμφώνου Ανάπτυξης και Σταθερότητας. Ζητούμενο θα πρέπει πάντα να είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης και σε αυτό θα συμβάλει η μείωση του εργατικού κόστους.






Πηγή: ysterografa.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa