Στους δρόμους πάνω απο 200 αστυνομικοί για αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας

Ξεκίνησε η λειτουργία των δύο τμημάτων και των 68 γραφείων αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας στο εσωτερικό της Αστυνομίας, που έχει συστήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας των δύο Τμημάτων, ένα σε κάθε Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 68 γραφεία σε διάφορες Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας στην Αττική και την υπόλοιπη επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν, τα Τμήματα και Γραφεία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στελεχώνονται με περισσότερους από 200 αστυνομικούς, οι οποίοι προέρχονται, κυρίως, από Υπηρεσίες Ασφάλειας. Από το πρωί τέθηκε σε λειτουργία και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 11414, στον οποίο μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης, Έλληνας ή αλλοδαπός, για να καταγγείλει επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα.

Οι ειδικές αυτές υπηρεσίες θα είναι αρμόδιες για τη συλλογή στοιχείων και τις συνεργασίες με διάφορες υπηρεσίες και οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς και φορείς.

Παράλληλα, θα συνδράμουν άλλες αρχές και υπηρεσίες στη διερεύνηση υποθέσεων, θα ενημερώνουν τα θύματα για τα δικαιώματά τους, θα φροντίζουν για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ή την ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa