ΗΠΑ: Ένοχος 12χρονος για την δολοφονία του νεο-ναζί πατέρα του


Ο δωδεκάχρονος από την Καλιφόρνια κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 32χρονου πατέρα του, Τζεφ Χολ. Η απόφαση σημαίνει ότι το παιδί θα μπορούσε να... σταλεί σε μια φυλακή ανηλίκων, όπου αναμένεται να παραμείνει μέχρι να κλείσει τα 23.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο μικρός, όταν ήταν 10 ετών, σκότωσε τον 32χρονο πατέρα του, πυροβολώντας τον εξ επαφής την ώρα που κοιμόταν στον καναπέ, στο σπίτι της οικογένειας, για να μην χωρίσει από τη θετή μητέρα του αγοριού, προσθέτοντας ότι οι ρατσιστικές απόψεις του πατέρα δεν είχαν καμία σχέση με την δολοφονία.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι το αγόρι, που είχε μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον κακοποίησης, ήταν πολύ μικρό για να διαχωρίζει το σωστό από το λάθος, όταν τράβηξε τη σκανδάλη τον Μάιο του 2011.

Οι εισαγγελείς σημείωσαν ότι το αγόρι είχε ιστορικό βίας από την εποχή που πήγαινε στο νηπιαγωγείο, όταν επιτέθηκε σε έναν δάσκαλο και τον τραυμάτισε με ένα μολύβι.

Η δικαστής Τζιν Λέοναρντ είπε ότι είχε εξετάσει την ηλικία του παιδιού, την κατανόηση του για το έγκλημα και τη σωματική κακοποίηση που είχε υποστεί στα χέρια του πατέρα του.

"Ο ανήλικος ήξερε ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος," αποφάνθηκε η δικαστής . "Έβαλε την κάννη του όπλου στο κεφάλι του πατέρα του και τράβηξε τη σκανδάλη. "Υπήρξε κατανόηση και σχεδιασμός στην διάπραξη αυτού του εγκλήματος."


Η νεώτερη αδελφή του αγοριού πάντως, επιβεβαίωσε ότι ο αδελφός της είχε προγραμματίσει την πράξη του ημέρες νωρίτερα. Το αγόρι είχε πει στην αστυνομία ότι δεν περίμενε αντιμετωπίσει πρόβλημα, επειδή είχε δει ένα επεισόδιο της σειράς Criminal Minds στο οποίο ένα παιδί σκότωσε τον πατέρα του που τον κακοποιούσε και δεν συνελήφθη.

Ο πατέρας, Τζεφ Χαλ, ήταν ο τοπικός επικεφαλής μιας νεο-ναζιστικής ομάδας, ονόματι Εθνικό Σοσιαλιστικό Κίνημα και είχε ηγηθεί ναζιστικών πορειών στη γενέτειρά του, το Ρίβερσάιντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Press-Enterprise.

Η ποινή του 12χρονου θα γίνει γνωστή τον επόμενο μήνα και ο δικηγόρος υπεράσπισης, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πελάτης του θα τοποθετηθεί σε μια ιδιωτική μονάδα που προσφέρει θεραπεία και εκπαίδευση, και όχι σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.

e-go.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa