Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013


Μία καινούργια χρονιά, ένας καινούργιος γύρος από εντυπωσιακά blockbuster και sequel, και η πρώτη εντύπωση που έχουμε είναι μεγάλων διαστάσεων....

 

Promised Land
O δύο φορές νικητής βραβείου Όσκαρ σκηνοθέτης Γκας Βαν Σαντ συνεργάζεται με τον Ματ Ντέιμον ξανά σ’ αυτή την ιστορία ενός πωλητή μίαςί εταιρεία φυσικού αερίου, ονόματι Στιβ Μπάτλερ (Ντέιμον), που βλέπει τη ζωή του να γίνεται άνω κάτω όταν θα πάει σε μία αγροτική πόλη όπου η εταιρεία του θέλει να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους.


Gangster Squad
To LAPD έρχεται αντιμέτωπο με την Μαφία της Ανατολικής Ακτής κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1940 και 1950, σ’ αυτό το παλιάς κοπής crime drama του Ρούμπεν «Ζοmbieland» Φλάισερ. Με τους σκληρούς του Hollywood να πρωταγωνιστούν σ’ αυτό, βλέπε Νικ Νόλτε, Σον Πεν και Ράιαν Γκόσλινγκ, στοιχηματίζουμε πως θα είναι μία ταχύτατου ρυθμού ταινία δράσης. Ή θα αποτύχει εντελώς.


Les Misérables
Είχε ένα όνειρο. Και κοντά 30 χρόνια μετά το θεατρικό του ντεμπούτο στο West End, o παραγωγός Κάμερον Μάκιντος φέρνει τη μεγάλη Γαλλική επιτυχία στη μεγάλη οθόνη. Σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας πως ο Χιου Τζάκμαν και ο Ράσελ Κρόου δεν έχουν πάρει μαθήματα τραγουδιού από τον Πιρς Μπρόσναν.


Django Unchained 
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο, “είναι το πιο βίαιο γουέστερν από την εποχή του Wild Bunch”. Για ορισμένους αυτή είναι η μόνη πρόσκληση που χρειάζονταν για να δουν αυτό το οξύθυμο γουέστερν, όπου ο Τζέιμι Φοξ είναι ο απελευθερωμένος σκλάβος που παίρνει εκδίκηση από τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που υποδύεται έναν απαίσιο ιδιοκτήτη σκλάβων. Πραγματικά μία ταινία must.


Last Stand
Είχε πει «I’ll be back»... Στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο από την εποχή του Terminator 3, ο πρώην κυβερνήτης παίζει έναν γκριζομάλλη σερίφη, που φυλάει μία ξεχασμένη αμερικάνικη συνοριακή πόλη από έναν επαναστάτη βαρόνο ναρκωτικών. Να περιμένετε τεράστια όπλα Gatling και ατάκες με βαριά προφορά.


Lincoln
Ένας μαγευτικός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις είναι ο Ειλικρινής Αβραάμ στο επικό μνημείο του Σπίλμπεργκ στον δέκατο έκτο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορεί να έχει δυόμισι ώρες διάρκεια και θεατρικές σκηνές με σωσίες των Mumford and Sons να συζητάνε περί πολιτικής, όμως αυτή η έξοχη βιογραφία έχει τον σωστό ρυθμό, και είναι εντυπωσιακό και συναισθηματικό εκεί που πρέπει.


Side Effects
Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, το πρόσωπο πίσω από τα Ocean’s Eleven, Erin Brockovich και Contagion, σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ Side Effects. Με τους Τζουντ Λο, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Ρούνεϊ Μάρα και Τσάνινγκ Τάτουμ, το φιλμ ακολουθεί το μαρτύριο μίας νεαρής γυναίκας (Μάρα) που χρησιμοποιεί το φάρμακο που της έχει συνταγογραφήσει ο θεραπευτής της (Λο) για να αντιμετωπίσει το άγχος της απελευθέρωσης του άντρα της (Τάτουμ) από την φυλακή.
Μαζί με το εξαιρετικό καστ και την όλο ίντριγκα πλοκή, υπάρχει κι άλλος ένας λόγο για να μην χάσετε αυτό το φιλμ: φήμες θέλουν να είναι η τελευταία μεγάλη Χολιγουντιανή ταινία του Σόντερμπεργκ πριν μπει σε μία περίοδο ημι-απόσυρσης και επικεντρωθεί στο άλλο του πάθος, την ζωγραφική.




Zero Dark Thirty
Η Βασίλισσα του action-thriller Κάθριν Μπίγκελοου δραματοποιεί το ανθρωποκυνηγητό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σ’ αυτό το συγκλονιστικό στρατιωτικό φιλμ.
Η Τζέσικα “Λόουλες” Τσάστεϊν ερμηνεύει την πράκτορα της CIA που βρίσκεται στο κατόπι του πρώην Νούμερο Ένα Δημόσιου Κίνδυνου της Αμερικής. Spoiler: Τελικά τον βρίσκουν.




Hitchcock
Ο Άντονι Χόπκινς πρωταγωνιστεί ως μία από τις διάσημες σιλουέτες του κόσμου, σ’ αυτό σαρκαστικά αστείο δράμα εποχής, που αναφέρεται στην δημιουργία του Psycho. Η θεϊκή Έλεν Μίρεν κλέβει την παράσταση ως η ισχυρογνώμων σύζυγος του Άλφρεντ, Άλμα, ο αέρας που κινούσε τα φτερά του.


I Give it a Year
Μία ρομαντική κωμωδία από τους παραγωγούς των Notting Hill και Love Actually, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον συν-δημιουργό του Borat και στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Ρόουζ Μπερν και Άνα Φάρις; Ε, λοιπόν εμείς της δίνουμε κάτι περισσότερο από κάνα δυο εβδομάδες στους τοπικούς κινηματογράφους.
Πηγή:msn.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa