Reuters: «Στο τραπέζι» η επαναγορά ομολόγων που δεν συμμετείχαν στο PSI


Την επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα που δεν συμμετείχαν στο «κούρεμα» του περασμένου Μαρτίου σε περίπτωση που η προσφορά που έληξε την Τρίτη δεν πετύχει τον στόχο για τη μείωση του χρέους προβλέπει έγγραφο της ευρωζώνης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε την Τετάρτη το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το έγγραφο με σημερινή ημερομηνία αναφέρει πως η επαναγορά των ομολόγων που πραγματοποιήθηκε θα οδηγήσει σε μείωση του δείκτη χρέους προς ΑΕΠ κατά 9,5% έως το 2020. Ωστόσο, ο στόχος ήταν η μείωση του χρέους κατά 11%, δηλαδή στο 124% του ΑΕΠ.

Η διαφορά μπορεί να καλυφθεί από την επαναγορά τίτλων που κατέχουν επενδυτές που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο PSI του Μαρτίου. 

«Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα εξετάσουν επιπλέον μέτρα και βοήθεια, εάν καταστεί απαραίτητο, για φέρουν τη συνολική απόδοση των έκτακτων μέτρων στο 1,4% του ΑΕΠ, με την προϋπόθεση η Ελλάδα να πετύχει το στόχο του πρωτεύοντος πλεονάσματος το 2013 όπως ορίζεται στο μνημόνιο κατανόησης,» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο.

zougla.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa