Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Mπιφτέκι κρυμμένο σε...φύλλο!



Υλικά: (5-6 μερίδες)
για τα μπιφτέκια:

400γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 ώριμη ντομάτα
1 αυγό
100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ
Μια χούφτα φρέσκο δυόσμο
½ φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κσ ξύδι 
Αλάτι, πιπέρι

για την γέμιση:
πιπεριές φλωρίνης
μουστάρδα
κέτσαπ
φέτες ντομάτας
τριμμένο κίτρινο τυρί

για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 φλ ελαιόλαδο
1/2 φλ κρασί
1 κγ ζάχαρη
νερό όσο πάρει
αλάτι

Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, την πιπεριά, τον δυόσμο και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτω το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπεράκι, τα ανακατεύω όλα μαζί και μετά προσθέτω τον κιμά. Ζυμώνω καλά τον κιμά και προσθέτω την φρυγανιά. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ζυμώνω τα μπιφτέκια μου, τα βάζω σε λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά

για το φύλλο: 
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι, κάνω μια λακούβα στην μέση και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το νερό). Ζυμώνω καλά, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό, μέχρι να κάνω ένα σκληρό ζυμάρι. Χωρίζω την ζύμη σε τόσα μέρη ανάλογα με τα μπιφτέκια που θέλω να γεμίσω, και ανοίγω τα φύλλα μου.

Συναρμολόγηση:
Πάνω στο φύλλο μου βάζω κέτσαπ, μουστάρδα, μια πιπεριά φλωρίνης, μια φέτα ντομάτα, τυράκι και το μπιφτέκι μου. Σκεπάζω καλά το μπιφτέκι με το φύλλο, πασπαλίζω με σουσάμι και τυράκι και το βάζω σε πλάκα σιλικόνης ή λαδόκολλα,( άμα θέλετε αλοίψτε τα σκεπαστά με αυγουλάκι) και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το φύλλο.
Εμείς τα συνοδέψαμε με σαλάτα: γαλλική σαλάτα, ρόδι, καρύδι και γραβιέρα.
Βάλτε περισσότερο τυρί, κέτσαπ και μουστάρδα από όση φαίνεται στην φωτογραφία, τα θέλει.

Καλή σας όρεξη
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa