ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ESPRESSO. ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ


Πανδαιμόνιο επικράτησε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της εφημερίδος Espresso στη Καλλιθέα.
Μετά από μήνυση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, η αστυνομία που φαίνεται ότι δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει, συνέλαβε τη δημοσιογράφο Ανθή Βούλγαρη.
Η ρεπόρτερ το μόνον που έκανε ήταν να μεταφέρει πληροφορίες για το συμβάν με τον διαπληκτισμό του ποινικολόγου με τον Αχιλλέα Μπέο στη Γλυφάδα.
Το δημοσίευμα ήταν αυτό:
Αγριος καβγάς στη Γλυφάδα, ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τον Αχιλλέα Μπέο! Φαίνεται πως δεν έχει τέλος η αδυσώπητη κόντρα μεταξύ των δύο αντρών, καθώς «κόκκινος συναγερμός» σήμανε σε γνωστή καφετέρια, όταν ο γνωστός ποινικολόγος και ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου ενεπλάκησαν σε ακόμη ένα... rock επεισόδιο. Ο Αχιλλέας Μπέος άρπαξε από τον γιακά τον πρώην μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής στο κέντρο της Γλυφάδας προσφέροντας ακόμη ένα γύρο στο... ρινγκ μιας έχθρας που κρατά εδώ και χρόνια.
Ο μεγαλοδικηγόρος φαίνεται πως έχει γίνει το «κόκκινο πανί» για τον Μπέο, αφού κάθε φορά που τον αντικρίζει γίνεται ταύρος μαινόμενος. Ετσι και χθες, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θαμώνων σε γνωστή καφετέρια, ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε... στα χέρια του Αχιλλέα Μπέου για να ακολουθήσουν διαπληκτισμοί, φωνές και πανικός, και να χρειαστεί τελικά η παρέμβαση των θαμώνων για να τους χωρίσουν.
Ποιος είδε τον Μπέο και δεν τον φοβήθηκε χθες το μεσημέρι... Αστραψε το μάτι του συναντώντας τυχαία μέσα σε γνωστή καφετέρια της Γλυφάδας τον Αλέξη Κούγια. Βέβαια η κόντρα των δύο αντρών κρατά από παλιά, ενώ έγινε εντονότερη μετά την υπόθεση των στημένων αγώνων, για την οποία ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στη φυλακή.
«Ετρωγα, όταν μπήκε μέσα στο μαγαζί ο Αχιλλέας Μπέος μαζί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, δεξί χέρι του Τσακογιάννη, που είναι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών» λέει ο Αλέξης Κούγιας στην «Εspresso» και περιγράφει τι ακριβώς συνέβη: «Ηρθαν προς το μέρος μου και άρχισαν να απειλούν εμένα και την οικογένειά μου και να βρίζουν με ακατανόμαστες εκφράσεις. Με έσπρωχναν και φώναζαν να πάρω πίσω όσα έχω καταθέσει. Μάλιστα έλεγαν πως δεν θα καθαρίσω εύκολα με αυτούς. Με φώναζαν δοσίλογο και καταδότη. Οταν μας χώρισαν οι θαμώνες, ήρθαν προς το μέρο [Στιγμιότυπο από δικαστική κόντρα των δύο αντρών.] ος μου απειλητικά δύο άλλοι, άγνωστοι σε εμένα. Ευτυχώς πρόλαβα να καλέσω την Υπηρεσία Υπεράσπισης Μαρτύρων, διότι φοβήθηκα για τη σωματική μου ακεραιότητα. Εχω καταθέσει ήδη μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης».
Στο μεταξύ, όσοι βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό δεν πίστευαν στα μάτια τους. «Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Οταν ο Μπέος αντιλήφθηκε την παρουσία του Κούγια, πήγε προς το μέρος του, τον άρπαξε από τον γιακά και τον σήκωσε στον αέρα! Μέχρι να επέμβουν οι πιο ψύχραιμοι και να τον βγάλουν από τα χέρια του Μπέου, έπεσαν μερικές γερές» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.
Κρατάει 20 χρόνια αυτή η κόντρα
«Αιώνιους εχθρούς» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τον Αχιλλέα Μπέο και τον Αλέξη Κούγια, αφού η αντιπαλότητά τους μετράει τουλάχιστον μια εικοσαετία. Η διαμάχη τους έγινε εντονότερη, όταν ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε τον Αχιλλέα Μπέο για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και είδαν το φως της δημοσιότητας διάφοροι διάλογοι του Αχιλλέα Μπέου με ποδοσφαιρικούς παράγοντες, χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί- τουλάχιστον μέχρι σήμερα- πως είναι ένοχος. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που οι δύο άντρες συναντιούνται ξεσπά... θερμό επεισόδιο. Ενας από τους ομηρικούς τους καβγάδες εξάλλου έγινε «στον αέρα» πέρυσι τον Μάρτιο, όταν κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Δίκη» στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky» αλληλοκατηγορήθηκαν και επιτέθηκαν ο ένας στον άλλον με σφοδρότητα. Το ίδιο συνέβη και τον περασμένο Νοέμβριο στην ίδια εκπομπή. Μονομαχίες εκτυλίχθηκαν επίσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League το καλοκαίρι του 2011, όταν η διαδικασία εξελίχθηκε σε άγρια κόντρα μεταξύ Κούγια - Μπέου, καθώς και σε ραδιοφωνική εκπομπή.
Ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει στην «Espresso» πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατηγορούμενοι τον απειλούν: «Οπως γνωρίζετε, είμαι μάρτυρας κατηγορίας και βρίσκομαι σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να με απειλούν» λέει ο Αλέξης Κούγιας και περιγράφει ένα περιστατικό που συνέβη πριν από μερικούς μήνες: «Βρισκόμουν σε νυχτερινό κέντρο, όταν με πλησίασε ο Παπαδόπουλος και με απείλησε με όπλο».
Παρά τις κατηγορίες περί στημένων παιχνιδιών, ο Αχιλλέας Μπέος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (300.000 ευρώ εγγύηση και τρεις φορές τον μήνα παρουσία στο Α.Τ.) έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος μέσα στο 2013. Παραμένουν στη φυλακή ο Γιώργος Τσακογιάννης και ο Βασίλης Καρακούλιας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε συμπληρώνεται το 18μηνο.
ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa