Deutsche Welle: «Εξιλαστήριο θύμα η Μαργαρίτα Παπανδρέου»

Έναν... απρόσμενο υποστηρικτή βρήκε η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου, σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και την θέλουν να διατηρεί καταθέσεις ύψους 500 εκατ. δολαρίων σε ελβετικές τράπεζες προκειμένου να διαφύγει τη φορολογία.

Πρόκειται για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutsche Welle, το οποίο την παρουσιάζει ως «εξιλαστήριο θύμα» και μάλιστα «σε μία χώρα με ανύπαρκτη φορολογική ηθική» όπως λέει. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει ότι στην Ελλάδα «αναζητούνται διακαώς αποδιοπομπαίοι τράγοι προκειμένου να κατευναστεί τη δυσπιστία των Ευρωπαίων πιστωτών».

Και συνεχίζει: «Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να διασκεδάσει τις ανησυχίες, δείχνοντας ότι εργάζεται εντατικά για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελβετία. Πολλοί όμως αμφισβητούν την επιτυχία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων», παραθέτοντας τη άποψη του Μισέλ Ντερομπέρ, στελέχους της Ένωσης Ιδιωτικών Ελβετικών Τραπεζών: «Όταν μέσα στο ίδιο στο ίδιο σου το σπίτι η φορολογική ηθική είναι αποδυναμωμένη, τότε μην περιμένεις αυτή να ενισχυθεί με μία συμφωνία με άλλες χώρες».


«Όλες οι λίστες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο», σημειώνει το πρακτορείο, «έχουν ένα κοινό σημείο: δημιουργούν υποψίες χωρίς να παρέχουν συγκεκριμένες και απτές αποδείξεις. Μήπως τελικά αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα; Είναι ευθύνη των αρμόδιων αρχών να παράσχουν τις απαραίτητες αποδείξεις, αλλά αυτές δεν κάνουν τίποτα».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa